US Open: V finale sta se uvrstili Azarenka in Osaka

Matthew Stockman, Getty Images Sport

V noči na petek smo dobili obe finalistki letošnjega OP ZDA. Viktorija Azarenka je po preobratu premagala Sereno Williams, Naomi Osaka pa je izločila Jennifer Brady.

Viktorija Azarenka je v polfinalu uprizorila epski preobrat in razžalostila domačo zvezdnico Sereno Williams. Slednja je dobila uvodni niz s kar 6:1, nato pa popustila in znova doživela hud poraz v New Yorku. Azarenka je drugi in tretji niz dobila s 6:3.

Za Azarenko je to prva zmaga proti Sereni po letu 2016 in prva zamga na medsebojnih dvobojih na US Opnu. Hkrati je to njena 11 zaporedna zmaga in prvi grand slam finale po letu 2013.

Tudi prvi polfinale je bil razburljiv. Naomi Osaka je Jennifer Brady premagala s 7:6, 3:6 in 6:3. Japonka je podaljšano igro uvodnega niza dobila s kar 7:1, v drugem nizu pa je Bradyjeva vendarle dočakala prvi brejk in v osmi igri prišla do odločilne prednosti. Osaka se je v tretjem nizu zbrala, dobila vse igre na svoj servis, edini brejk pa ji je uspel v četrti igri.

Bradyjeva je po zmagi v Lexingtonu navdušila tudi v New Yorku, kjer je do polfinala vse obračune dobila z 2:0 v nizih. Jasno je, da bo na lestvici WTA, kjer trenutno zaseda 41. mesto, močno napredovala.

Za Osako je to povratek v finale US Opna, kjer je igrala pred dvema letoma in takrat v finalu premagala Sereno Williams. Po manjši krizi v preteklem letu je Osaka znova ujela pravo formo.