Osaka do druge zmage na OP ZDA

Al Bello/Getty Images

Japonska teniška igralka Naomi Osaka je zmagovalka ženskega dela OP ZDA, potem ko je v velikem finalu po preobratu in treh nizih odpravila Belorusinjo Viktorijo Azarenko z 1:6, 6:3 in 6:3.

Viktorija Azarenka je dvoboj začela odlično in odločeno, da bo po dveh izgubljenih finalih končno pride do naslova v Flushing Meadowsu. V prvem nizu je dominirala in ga po manj kot pol ure igre dobila s 6:1.

Čeprav je Belorusinja tudi drugi niz odprla izjemno, ko je hitro povedla z 2:0, se Naomi Osaka ni predala. Hitro je tudi sama odvzela servis nasprotnici, do odločilnega breaka pa prišla v sedmi igri, ko je povedla s 4:3, nato pa dobila še dve igri za izenačenje na 1:1 v nizih.

V odločilnem tretjem nizu je Osaka povedla s 4:1, a odpor Azarenka še ni bil zlomljen. Belorusinja je zmanjšala na 4:2, nato prišla do breaka za 4:3, ki pa ga ni znala potrditi v naslednji igri. Osaka je povedla s 5:3, za svojo drugo zmago v New Yorku pa v naslednji igri na svoj servis izkoristila drugo zaključno žogico.

Osaka ima ob dveh zmaga na OP ZDA v svoji zbirki tudi naslov najboljše iz Avstralije leta 2019. Azarenka je že tretjič izubila v finalu edinega turnirja za grand slam onkraj velike luže in tako ostaja pri dveh grand slam naslovih (oba je osvojila v Avstraliji).