Rekord: V Dubaju okronan nov kralj dvojnih napak (VIDEO)

ATP 28. Feb 202317:02
Maxime Cressy; FOTO: Guliverimage

Felix Auger Aliassime je v 1. krogu ATP turnirja v Dubaju s 7:6, 3:6 in 6:3 premagal Američana Maxima Cressyja, slednjemu pa je ob tem uspelo podreti svetovni rekord po številu doseženih dvojnih napakah na ATP turnirjih.

Parižan, ki zastopa barve ZDA, je ob porazu naredil kar 25 dvojnih napak in s tem podrl sedemnajst let star rekord. Da je “izstrelil” tudi 27 asov, mu tokrat pri boju za zmago ni čisto nič pomagalo.

Tega je pred tem držal Argentinec Guillermo Coria, ki je na tekmi 3. kroga Monte Carlo Mastersa 2006 premagal Nicolasa Kieferja, a ob tem storil 23 dvojnih napak.

Rekorder na tekmah, ki trajajo največ tri nize je od danes naprej Cressy (201 cm), absolutni mejnik, ki upošteva vse tekme, torej tudi tiste, na tri dobljene nize (best-of-5), pa ostaja v lasti Marca Rosseta. Švicar je leta 2001 na srečanju Davisovega pokala proti Arnaudu Clementu “zablestel” s kar 30 dvojnimi napakami!

Zadnja servisna igra Cressyja:

Cressy je znan po svojem ekscentričnem slogu tenisa, saj se hitro po začetnem udarcu (in pogosto tudi po returnu) znajde pri mreži. Ta servis & volej slog igre je po 90-tih letih prejšnjega stoletja ob počasnejših podlagah zamrl, večina igralcev se je osredotočila na grajenje točk z osnovne črte, kar pa nekdanjega člana univerze UCLA ne zanima: “Servis & volej stil bom spet naredil priljubljen!”

Komentari

Vaš komentar