Čustven uvod v beograjski košarkarski spektakel izvabil solze (VIDEO)

Evroliga 4. Maj 202320:55 > 21:39 0 komentarjev

Potem ko se je včeraj na beograjski OŠ Vladislava Ribnikarja zgodila tragedija, v kateri je eden izmed šolarjev s streli pokončal devet ljudi, je bila na začetku četrte tekme četrtfinala evrolige v črnino in tišino zavita tudi Arena Štark.

Beograd je bil danes v znamenju sredine tragedije v eni od osnovnih šol. Slišali so se tudi glasni pozivi k odpovedi odmevne evroligaške tekme. Do slednje je naposled prišlo, predvsem začetek pa je minil v znamenju spomina. Pred začetkom srbsko-španskega dvoboja so se igralci obeh moštev na sredini parketa zbrali za minuto molka.

FOTO: Profimedia

Gledalci so na igrišče odvrgli na stotine rož, umrlim so se poklonili tudi tako, da so v zrak dvignili svoje šale, nekatere igralce so premagala čustva. Tekom srečanja organizator med minutami odmora n vrtel glasbe, zavoljo sredinega masakra se je navijaška skupina Grobari odločila, da prvi polčas pospremi brez navijanja, košarkarji Partizana pa so na parket pritekli v povsem črno obarvanih dresih z napisi “OŠ Vladislav Ribnikar”.

Video: vrhunci tekme

Tekmo je na koncu dobil madridski Real, ki je zdaj skupni izid izenačil na 2:2. Odločitev o potniku na zaključni turnir pa bo padla prihodnjo sredo v Madridu. Več o tem … 

Med tekmo se je razširila tudi vest o potezi Luke Dončića, ki se je s svojo fundacijo odločil pomagati svojem. Več od tem …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!