Partizan na kolenih, Real izsilil peto tekmo (VIDEO)

Evroliga 4. Maj 202322:40 > 22:42
FOTO: Guliverimage

Potem ko si je Barcelona že zagotovila nastop na zaključnem turnirju evrolige v Kaunasu, je imel zaključno žogico tudi Partizan v domačem obračunu z Realom, a zlato priložnost zapravil, tako da bo potnika med najboljše štiri odločila tekma v Madridu prihodnji teden. Na drugi večerni tekmi se je Maccabi znesel nad Monacom in prav tako izsilil peto "merjenje mišic".

Srečanje v beograjski Areni je imelo, spričo včerajšnjih dogodkov v srbski prestolnici, edinstven uvod.

Varovanci Chusa Matea so večji del tekme vodili, imeli nekaj težav le v tretji četrtini, igralci Partizana pa so bili tokrat enostavno premalo razpoloženi z zunanjih položajev. Prvi strelec srečanja je bil Zach LeDay s 25 točkami, kar pa je bolj slaba uteha za domače, pri katerih je 18 točk zbral Joanis Papapetru.

Pri gostih so se točke zelo lepo razporedile. Po 15 sta jih zbrala Adam Hanga in Walter Tavares, po 14 sta jih dodala Gabriel Deck in Džanan Musa. “En skok. En sam skok … to je odločilo tekmo. Nekaj bomo pred peto tekmo morali spremeniti,” je po srečanju povedal trener Partizana, Željko Obradović.

Zaključek srečanja:

POTEK TEKME

Parizan Mozzart Bet – Real Madrid 78:85 (42:45)

PRVA ČETRTINA: Igralci Reala so v srečanje krenili udarno in od prve minute vodili. Z zunanjih položajev so odlično zadevali, Adam Hanga je imel že po desetih minutah 11 točk, sledil mu je Džanan Musa, pri Beograjčanih pa ni bilo izrazito razpoloženega igralca. Na neki točki je prednost gostov narasla celo na štirinajst točk.

DRUGA ČETRTINA: Partizan je počasi našel ritem. Potem, ko je Joanis Papapetru v 14. minuti zadel trojko in razliko Reala zmanjšal na 6, je bil Chus Mateo prisiljen vzeti minuto odmora. Domači so do polovice drugega dela srečanja prednost stopili na le -2. Hanga je že pri 15 točkah, a prednost je dokončno skopnela.

Partizan je priključil, potem ko je Zach LeDay lepo zabil žogo po “alley-up” podaji Danila Anđušića. Real je po uspešno izvedenih prostih metih Sergia Llulla na odmor odšel z rahlo prednostjo. Sicer je Anđušić ob sireni zadel trojko, a je bil za kakšno stotinko prepozen.

TRETJA ČETRTINA: V drugem polčasu imajo igralci v kompletno črni opravi dodaten veter v jadra, saj je ekipi pričakalo huronsko navijanje domače navijaške skupine Grobari.

LeDay je po uspešnem metu s pol razdalje izenačil na 49, v naslednjem napadu so igralci Reala zapravili žogo, Anđušić pa domače točno na polovici tretje četrtine pelje do prvega vodstva. LeDay ima že 18 točk, še 14 jih je dodal Papapetru, velike težave gostom pa, poleg zaostanka, povzroča že tretja osebna napaka centra Edyja Tavaresa.

Igralci Reala so kljub zaostanku strnili vrste in ob koncu tretjega dela srečanja spet skočili v vodstvo. Ko je trojko prek roke zadel Gabriel Deck, je s tem Argentinec postavil rezultat pred zadnjimi desetimi minutami. Kraljevi klub v ta del vstopa z zalogo +6.

ČETRTA ČETRTINA: Real uspeva domače držati na razdalji. Zdaj ima težave tudi Obradović, saj je Dante Exum sedem minut pred koncem pridelal že četrto osebno napako.

Čas se domačim izteka. Do konca so le še štiri minute, so pa pod košem uspeli črno-beli vsaj omejiti Tavaresa. Toliko minut, kot je do konca, znaša tudi prednost igralcev v belih dresih.

Dve minuti pred koncem je Real uspešno zaključil napad, da pobegne na občutnejšo razliko in si zagotovi mirnejšo končnico. Partizan se vrača v igro za zmago, potem ko je žogo Jamu Madarju praktično v roke položil Nigel Williams Goss.

Tekme je konec, Real je igral pametno in vodstvo zadržal do konca, serija se za peto tekmo seli v Madrid.

Kot prva si je po “metli” proti Žalgirisu nastop na F4 zagotovila Barcelona (3:0), v paru Fenerbahče-Olympiacos, kjer vodijo Grki (2:1), pa bi lahko odločitev padla v petek.

Evroliga, četrtfinale

Četrtek

Maccabi Tel Aviv – AS Monaco 104:69 (17:24, 30:12, 32:17, 25:16) /2:2/

VRHUNCI SREČANJA v TEL-AVIVU:

Parizan Mozzart Bet – Real Madrid 78:85 (15:27, 27:18, 13:16, 23:24) /2:2/

VRHUNCI SREČANJA V BEOGRADU:

Petek

19.45, Fenerbahče Istanbul – Olympiacos /1:2/ – prenos SK1