Goriške strele bodo objokovale zamujeno, Calcit potrebujejo le še zmago (VIDEO)

Odbojka 17. Apr 202321:23 0 komentarjev

Odbojkarice Calcit Volleyja so na drugi tekmi finala državnega prvenstva v Novi Gorici premagali GEN-I Volley s 3:2 (19, 22, -21, -22, 17) in v seriji povedle z 2:0 v zmagah. Kamničanke so le še zmago oddaljene od novega naslova državnih prvakinj. Varovanke Gašperja Ribiča so namreč dobile tudi drugo tekmo finalne serije proti GEN-I Volleyju in bodo imele v petek priložnost, da osvojijo četrti zaporedni naslov in sedmi skupno.

Kamničanke so imele na drugi tekmi veliko več težav kot na prvi v Kamniku. Novogoričanke so tokrat pokazale precej boljšo predstavo in če ne drugega dokazale, da njihova zmaga v polfinalu proti Novi KBM ni bila naključna. Že v prvih dveh nizih, ki sta ju izgubile, so bile povsem enakovredne tekmicam, nato izenačile 2:2 in bile na pragu popolnega preobrata. V “tie breaku” so imele štiri zaključne žoge, niso jih izkoristile, nekaj več zbranosti je bilo v zaključku vendarle na strani Kamničank.

Te so imele že v prvih dveh nizih kar nekaj nihanj. Tekmo so slabo začele, zaostale 1:4 in 2:5, a se hitro prebudile in s štirimi točkami prevzele vodstvo. Tega so nato postopoma višale, po točki Sare Hutinski so vodile že z 18:11. Domače so se še približale na tri točke zaostanka, vodstva tekmic pa niso ogrozile.

Vrhunci 1. niza:

Zato pa so v drugem nizu bile v prednosti z 18:13, videti je bilo, da bo prišlo do izenačenja na 1:1. A branilke naslove se s tem niso strinjale, z dobrimi servisi Neje Čižman in Nine Stojiljković so prišle do preobrata, niz dobile s 25:22.

Vrhunci 2. niza:

Kar gostiteljicam ni uspelo v drugem, jim je v tretjem, ko so si spet priigrale zanesljivo vodstvo, ga proti koncu začele izgubljati, toda v sami končnici so tudi Kamničanke storile nekaj napak, kar je domačim zagotovilo znižanje zaostanka na 1:2.

Vrhunci 3. niza:

To še ni bilo vse s strani varovank Vasje Samca Lipicerja. GEN-I Volley je zaigral še bolje, za njegove igralke ni bilo izgubljene žoge, zato pa je bil tudi nagrajen z izenačenjem na 2:2.

Vrhunci 4. niza:

Odločilni niz je bil preslikava tekme. Tudi tukaj je šlo na nož, goriške strele so zapravile kar štiri zaključne žoge za zmago, imele so tudi dva napada za zmago, obe je zapravila Frelih, a se Kamničanke niso dale, napad so pobrala v obrambi in se vrnile iz izgubljenega položaja. V zaključku sta odgovornost prevzeli Maša Pucelj in Fatoumatta Sillah, ki sta svoji ekipi vendarle zagotovili težko prigarano zmago. Gostje so izkoristile že prvo zaključne žogo in povedle z 2:0 v zmagah. Za naslov prvakinj potrebujejo le še eno zmago.

Sillah presegla mejo 30 točk

Sillah je bila z 32 točkami najučinkovitejša igralka tekme, Andjelka Radišković jih je prispevala 19, Pucelj pa 18. Hutinski se je izkazala s šestimi bloki, isto število jih je na drugi strani vknjižila Lara Rituper, ki je sicer dosegla 17 točk. Štiri več je prispevala Silvia Pertens.

Trener Calcita opozarja: Vse je še možno

“Novogoričanke so iz niza v niz v obrambi igrale resnično fenomenalno. Prva dva niza smo zadeve še imeli pod kontrolo, nato smo popustile, na koncu pa se je tekma na našo srečo obrnila v našo korist. Vesel sem za to zmago. Pričakoval sem težko tekmo, moram pa dekletom čestitati, da so vztrajale in bile na koncu nagrajene s to zmago. Domačinke so nekoliko spremenile svoj začetni udarec, zato smo imeli nekaj več težav na sprejemu, ampak to je odbojka. One so pritiskale s servisom, mi smo bili na trenutke preveč mehki, ampak smo potem na igrišču iskali drugačne rešitve in nekako nam je uspelo. Toda prvenstvo še zdaleč ni odločeno. V četrtek začenjamo z 0:0 in dokler ne bomo dosegli zadnje točke, je možno prav vse,” je po zmagi dejal trener Calcita Gašperja Ribiča.

GEN-I Volley – Calcit Volley 3:2 (-19, -22, 21, 22, -17)

Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 350, sodnika: Pevc, Markelj.

GEN-I Volley: Frelih 16 (2 bloka), Pertens 21 (2 asa), P. Marušič 1, Rituper 17 (2 asa, 6 blokov), Jelina, Blažič 14 (1 as), Š. Marušič, Makus, Mazej, Mohorič 9 (2 asa, 3 bloke), Žigon 4 (2 asa).

Calcit Volley: Radišković 19 (1 blok), Stojiljković 3 (2 asa), Đorđević 1 (1 blok), Hutinski 13 (1 as, 6 blokov), Boisa, Kregar, Charuk, Sillah 32 (1 as, 1 blok), Vukojević, Pucelj 18 (2 asa, 3 bloke), Čižman 2 (2 asa), Banko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!