Kolumbijec pri 80 kilometrih na uro udrihal po nasprotniku

Kolesarstvo 11. Jun 202211:20 > 11:22 2 komentarja
Foto: Guliverimage

Kolumbijski kolesar Juan Sebastian Molano (UAE Team Emirates) je bil dve etapi pred koncem dirke po Dofineji izključen iz tekmovanja. Nasprotnika je dvakrat udaril v čelado na šesti etapi letošnje preizkušnje na jugovzhodu Francije.

Juan Sebastian Molano je prvič po Francozu Hugu Pagu udaril manj kot deset kilometrov pred koncem, ko je z vso silo zamahnil po čeladi 20-letnega kolesarja in nato drugič še po prečkanju ciljne črte.

Nato je Kolumbijec odvihral stran, Page pa je bližnjim novinarjem dejal, da je “Molano nor.” Sprinter ekipe UAE Team Emirates sprva ni želel spregovoriti za medije, a nato vendarle predstavil svoje videnje dogodkov: “Že od prvega dne imam z njim težave. Že v drugi etapi sem zaradi njega skoraj pristal na tleh, opozoril sem ga, naj v prihodnje pazi. Tokrat je deset kilometrov pred ciljem, pri 80 kilometrih na uro, želel menjati smer in zadel vame. Vem, da tega ne bi smel storiti, a bil sem pod stresom. Res sem ga imel dovolj.”

Zaplet po prečkanju ciljne črte je s telefonom posnel novinar danske TV2 in video nato pokazal tudi komisarjem. Ti so po zasedanju odločili, da je Molano z dirko po Dofineji že zaključil.

Razgibano etapo je sicer dobil Valentin Ferron (TotalEnergies), po odličnem napadu v zadnjem kilometru. Wout van Aert je ubranil rumeno in zeleno majico, Primož Roglič pa je etapo zaključil v glavnini na 32. mestu, ki je v cilj prišla 32 sekund za zmagovalcem in ostaja na tretjem mestu v skupnem seštevku.

Danes bodo kolesarji odpeljali 135 kilometrov dolgo pot od Saint-Chaffreyja do Vaujanyja. V nedeljo sledi še zadnja etapa od Saint-Alban-Leyssa do Plateau de Solaisona. Obe sta gorski.

Končal tudi Froome

Zadnji dve etapi bo sicer izpustil tudi Chris Froome, ki se ne počuti dobro, zato mu je zdravstveno osebje ekipe Israel-Premier Tech svetovalo, da zaključi z nastopi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje