Razgibana etapa pripadla ubežnikom, Roglič ostaja tretji

Kolesarstvo 10. Jun 202216:11 > 16:50 0 komentarjev
Foto: Imago Sports via Guliver

Valentin Ferron (TotalEnergies) je zmagovalec 6. etape dirke po Dofineji po odličnem napadu v zadnjem kilometru. Wout van Aert je ubranil rumeno in zeleno majico, Primož Roglič pa je etapo zaključil v glavnini na 32. mestu, ki je v cilj prišla 32 sekund za zmagovalcem, in ostaja na tretjem mestu v skupnem seštevku.

Valentin Ferron je v zadnjem kilometru iz skupine šestih kolesarjev, ki so se prebili skozi celodnevni pobeg, prišel do presenetljive zmage. Francoz je tako dobil šesto etapo dirke po Dofineji, Wout van Aert (Jumbo-Visma) pa ostaja vodilni v skupnem seštevku. Primož Roglič še naprej ostaja tretji, za moštvenim kolegom še naprej zaostaja minuto in šest sekund.

24-letni Ferron je v Gapu pobegnil v zaključnem kilometru in ekipi TotalEnergies zagotovil drugo etapno zmago na tej dirki.

Nosilec pikčaste majice Pierre Rolland (B&B Hotels-KTM) je bil drugi, tri sekunde za zmagovalcem, tretji je bil Warren Barguil (Arkea-Samsic).

Po petih razgibanih etapah in enem ravninskem kronometru se bo dirka v soboto prevesila v odločilno fazo s kratko, a zagotovo zanimivo gorsko etapo od Saint-Chaffreyja do cilja na vrhu Vaujanyja, vmes pa kolesarje čakata še dva kultna vzpona –  Col du Galibier (2642 m) in Col de la Croix de Fer (2067 m).

“To je zame izjemno pomembno. Vsak dan smo trdo delali. To je dirka WorldTour, zato je to zame velik trenutek in največja zmaga v moji karieri. Takšnih priložnosti ne dobiš veliko, zato jih moraš izkoristiti in to sem tudi storil. Veliko trdega dela in veliko zadovoljstva, da nam je uspelo,” so bile prve misli današnjega zmagovalca.

“Nisem najboljši v sprintu in tega sem se zavedal. Vedel sem, da bo imel Bagioli prednost, zato sem sprva odlašal. Ko sem zagledal odprto linijo, sem moral poskusiti, in ko mi je uspelo, nisem mogel verjeti. To je čudovito. Težko je opisati vsa čustva, ki so me preplavila. To je neverjetna zmaga. Sem smo prišli v želji po dobrih rezultatih in to je fantastično za ekipo,” je sklenil Ferron.

Profil šeste etape. Foto: Amaury Sport Organisation