Dončić po srečanju z Jordanom gledal šov Curryja in LeBrona

Košarka 21. Feb. 20227:13 > 10:29
Delite:
Foto: David Richard-USA TODAY Sports via Guliver

V ligi NBA so odigrali še 71. tekmo vseh zvezd v zgodovini, ki je še četrtič potekala tudi s slovenskim pridihom. Slavila je ekipa LeBrona, za katero je kar 16 trojk zadel Stephen Curry, njen kapetan pa zadel met za zmago. Luka Dončić je za zmagovalce prispeval osem točk, že pred tekmo se je na parketu pozdravil z legendarnim Michaelom Jordanom.

Luka Dončić je na all-star tekmi nastopil še tretjič zapored v svoji mladi karieri, v kateri bo sodelovanje na prestižnem dvoboju zagotovo stalna praksa. Tokrat je 22-letni Slovenec, ki bo prihodnji ponedeljek upihnil 23. svečko, prispeval osem točk (met iz igre 3/6, od tega za tri 2/4) in tri asistence.

Vrhunci Dončićeve predstave:

Team LeBron še petič zapored

Junaka zmage ekipe LeBron proti ekipi Duranta s 163:160 sta bila sicer prav njen kapetan in najmehkejša roka lige NBA Stephen Curry. Slednji je izza črte sprožil kar 27 metov in bil natančen 16-krat, obračun pa sklenil s 50 točkami ter izborom za najkoristnejšega igralca.

A zadnjo besedo je imel LeBron James, ki je v domačem Ohiu zadel odločilen met za zmago iz zelo težkega položaja.

Vrhunci 71. tekme vseh zvezd:

Od spremembe formata tekmovanja leta 2018, ko košarkarja z največ glasovi navijačev iz vsake konference izbereta ekipi, je LeBron še neporažen. Dobil je vseh pet tovrstnih obračunov.

Dončić je bil ob vseh treh nastopih na tekmi zvezd od leta 2020 do 2022 član zmagovite LeBronove ekipe. Zanimivo, da je na vseh treh obračunih zvezdnik Dallas Mavericks vpisal natanko osem točk.

Jordan “napadel” Dončića

Pred tekmo je bil na parketu tudi Michael Jordan, ki se je srečal s številnimi košarkarji, pristopil je tudi do nič hudega slutečega Dončića in ga zgrabil s hrbta. “Kaj dogaja? Ostani zdrav,” mu je ob pozdravu še dejal po mnenju mnogih največji v zgodovini.

Za prvi in pred Dončićem tudi edini nastop Slovencev na all-star tekmi je sicer leta 2018 poskrbel Goran Dragić.

Sezona se bo za Dončića nadaljevala v noči na soboto, ko bo Dallas gostoval pri Utahu, medtem ko se še čaka, kje bo kariero nadaljeval Dragić, ki je od prejšnjega tedna prost košarkar.

Komentari

Vaš komentar