Vroče na klopi Miami Heat, skoraj bi zapele pesti

Košarka 24. Mar 20227:18 > 12:59
Foto: Marta Lavandier - AP via Guliverimage

Ena izmed osrednjih zgodb sinočnjega dogajanja v ligi NBA je vroča kri na klopi Miami Heat ob porazu proti Golden State Warriors (104:118). Med minuto odmora je član moštva s Floride, Jimmy Butler, očitno nekaj zabrusil trenerju Eriku Spoelstri. Ta mu ni ostal dolžan, vmes so posegli tudi soigralci.

Miami je doma izgubil proti Golden Stateu, ki zaradi poškodbe igra brez prvega zvezdnika moštva Stephena Currya, manjkala sta tudi Klay Thompson in Draymond Green.

Kamere so med eno izmed minut odmora ujele vročo razpravo na klopi Miamija, z ustnic pa se je dalo razbrati tudi par besed. “Kaj, resno misliš, da se bom tepel s teboj?” je Spoelstra med drugim dejal Butlerju.

Vmešal se je veteran moštva, ki je zraven bolj kot mentor mlajšim igralcem, Udonis Haslem. Butlerju je zagorizl: “Razbil te bom!”

Po kontroverznem premoru se strasti niti malo niso umirile. Spoelstra je skoraj snedel besedo in bi morda celo res skočil v branilca svoje ekipe, če ne bi vmes posegli nekateri člani ekipe Heat.

Po tekmi je strateg miril strasti: “Saj je vse jasno. Imamo zelo tekmovalno, strastno ekipo košarkarjev, dobivali smo jih po grbi. Vsakemu članu moštva v krogu je prišlo do živega, ker smo igrali tako slabo.”

Dodal je, da takšne zadeve ekipa lahko primerno izkoristi za obrat v pozitivno smer. “Lahko gre tudi v negativno, a ne verjamem, da bo pri nas tako,” je dejal dolgoletni mentor našega Gorana Dragića.

“To je noro, ampak s takimi potezami se kaže tudi strast, kar je včasih dobro. Na tak način daš ven nekaj jeze in frustracij. Na ekipo to ne bo vplivalo niti malo,” je kreganje opravičeval prvi strelec Miamija na današnji tekmi, Kyle Lowry.

Miami je trenutno celo na prvem mestu vzhodne konference, a so mu tik za petami Milwaukee, Philadelphia in Boston.

Komentari

Vaš komentar