Leclerc kultni dirkalnik Laude “parkiral” v zaščitno ogrado

Avtomoto 16. Maj 20229:00 > 10:24 0 komentarjev
Foto: Youtube

Voznik Ferrarija Charles Leclerc in vodilni dirkač v seštevku svetovnega prvenstva fomrule 1 se je udeležil dirke Monaco Historic GP, ki pa jo je sklenil v zaščitni ogradi. Da je bilo vse skupaj še nekoliko huje, se mu je nesreča primerila v kultnem dirkalniku legendarnega Nikija Laude.

Leclercu je na dirki pripadla posebna čast, saj je sedel za volan ferrarijevega bolida 312 B3, s katerim je v sedemdesetih letih minulega stoletja navduševal trikratni svetovni prvak Niki Lauda. Monačan je uvodoma še vozil previdno, nato pa postajal vse bolj drzen, vse dokler v tretjem krogu ii izgubil nadzora in v zavoju La Rascasso končal v zaščitni ogradi, pri tem pa lažje poškodoval zadek neprecenljivega dirkalnika..

A kot je pozneje zatrdil čan moštva Ferrari, za nesrečo ni bil kriv on, temveč tehnična okvara. “Izgubil sem zavore. Imel sem srečo, da se je to zgodilo na tem delu proge, saj bi lahko bilo še veliko huje,” je dejal Leclerc, ki se je nato oglasil še na twitterju.

“Ko mislilš, da si že imeli vso smolo sveta v Monaku in nato ostaneš brez zavor v Rascassu v enem najbolj kultnih zgodovinskih ferrarijevih dirkalnikov v formuli 1,” brez smisla za humor ni ostal 24-letnik, ki mu zaščitne ograde v Monaku nikakor niso tuje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!