Matej Mohorič še ni vrgel puške v koruzo (VIDEO)

Kolesarstvo 28. Sep 202317:59 0 komentarjev

Matej Mohorič, lanski skupni zmagovalec dirke po Hrvaški, ki je letos zaradi padca zaostal že v prvi etapi, vendarle še ni vrgel puške v koruzo. V tretji etapi od Otočca do Opatije (133,5 km), je bil kolesar ekipe Bahrain-Victorious v ubežni skupini, ki se je izoblikovala v zadnjem delu, v njenem sprintu pa je zasedel tretje mesto.

Premagala sta ga Italijan Nicola Parisini (Q 36,5) in Danec Tobias Lund Andresen (Team dsm).

V skupini 27 kolesarjev, ki je prišla v cilj s 16 sekundami prednosti pred najbližjimi zasledovalci – vzponi so glavnino razbili na več skupin, je bil od Slovencev še Gal Glivar, ki je zasedel deseto mesto.

Glivar je zdaj tudi najboljši Slovenec v skupnem seštevku, zaseda 18. mesto, za vodilnim Lundom Andresenom, ki si je majico vodilnega priboril z današnjim drugim mestom, zaostaja 12 sekund. Andresen ima dve sekundi prednosti pred Parisinijem, tretji je Norvežan Alexander Kristoff, zaostaja štiri sekunde. Jaka Primožič je z zaostankom 35 sekund 34., na 41. mestu je Mohorič tretji najboljši Slovenec, zaostaja minuto in 16 sekund.

V petek boo v četrti etapi kolesarji vozili od Krka do Labina, etapa bo razgibana, zaključila se bo tudi s krajšim vzponom. Že sredi 191 kilometrov dolge etape bo tudi 13,7 kilometra vzpon najvišje kategorije na Poklon.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!