Mayweather v nekaj minutah do skoraj 30 milijonov dolarjev

Ostali športi - video 25. Sep 202211:44 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Hiro Komae

Nekdanji večkratni svetovni boksarski prvak Floyd Mayweather je v Tokiu z nokavtom premagal borca mešanih borilnih veščin (MMA) Mikuruja Asakuro in tudi po tej novi ekshibicijski borbi ostaja neporažen v karieri.

Nekdanji svetovni prvak v velterski kategoriji, ki ima v poklicni karieri 50 zmag v prav toliko borbah, je tekmeca premagal v drugi rundi z udarcem z desnico, po katerem se Japonec ni več opomogel.

Petinštiridesetletni Američan, ki je uradno upokojen od leta 2017, množi ekshibicijske dvoboje, ne da bi skrival, da ga pri teh ekshibicijskih obračunih žene zgolj misel na denar. “Lahek nasprotnik in lahek denar,” je dejal v četrtek pred dvobojem proti Asakuri. Mayweather je v nekaj minutah v žep pobasal blizu 30 milijonov ameriških dolarjev, Japonec pa je prejel nekaj več od milijona.

Asakura, 30-letni japonski zvezdnik MMA (16 zmag in trije porazi) in tudi priljubljeni youtuber z več kot 2,7 milijona sledilci, se je nekoliko dlje upiral kot Mayweatherjeva prejšnja japonska “žrtev”. Američan se je decembra 2018 pomeril z mladim, 20-letnim kickboksarjem Tenshinom Nasukawo, ki je v dvoboju, ki bi ga težko jemali za resnega, trikrat v dveh minutah podrl nasprotnika.

Še enkrat z McGregorjem?

Mayweather se trenutno pogaja o pripravi dvoboja, ki bi bil prihodnje leto, proti irskemu zvezdniku mešanih borilnih veščin Conorju McGregorju. Irca je sicer premagal s tehničnim nokavtom v prvem srečanju med obema zvezdnikoma leta 2017.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!