Nasmejani Niki Prevc odleglo: Veseli me, da sem se po Saporu pobrala

Smučarski skoki 19. Jan 202413:03 0 komentarjev

Nika Prevc je v Zau na Japonskem zabeležila svojo peto zmago v svetovnem pokalu smučarskih skokov. Po okrepitvi vodstva v skupnem seštevku FIS, smo naposled videli tudi nekoliko bolj širok nasmešek šampionke iz Dolenje Vasi, bila pa je tudi bolj zgovorna, kot smo bili od nje vajeni to zimo.

Slovenki sta na odru za zmagovalke družbo danes delali domačinka Juki Ito in Kanadčanka Alexandria Loutitt.

“Veseli me, da po težavah v Saporu in nekaterih slabših skokih, da sem danes sploh prvo serijo oddelala tako suvereno in dosegla še en suveren rezultat,” je za Smučarsko zvezo povedala Nika Prevc.

Pred tem je v mikrofon za mednarodno krovno organizacijo nasmejana dejala, da ne bi imela nič proti, če zaradi japonskega gostoljubja in truda tamkajšnjih organizatorjev Sapporo in Zao še naprej gostita tekme za svetovni pokal.

“Prva tekma v Zau je zaključena. Nad sabo sem nekoliko razočarana zaradi prvega skoka, ker je bila očitno želja prevelika, posledice so bile vidne. Na koncu sem lahko vseeno zelo zadovoljna tako s svojim nastopom, kot tudi zmago Nike Prevc, ki je s tem izenačila moj izid petih zmag v svetovnem pokalu,” pa je po četrtem mestu povedala Nika Križnar.

Zao jutri gosti ekipno tekmo parov, v kateri bo Slovenijo zastopal tandem “Nika”, v nedeljo sledi še ena posamična preizkušnja, potem pa se karavana seli nazaj v Evropo, natančneje, na Ljubno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!