Finale svetovnega prvenstva pred Dončićevim pragom?

Nogomet 19. Jan 202410:57 0 komentarjev
Stadion AT&T v Dallasu. FOTO: Profimedia.

Za zdaj še ni uradno jasno, kje bo finale svetovnega nogometnega prvenstva 2026, ki ga bodo gostili ZDA, Kanada in Mehika, a se vse bolj šušlja, da bo v Dallasu.

Naslednje svetovno prvenstvo bo leta 2026 gostovalo na dveh stadionih v Kanadi (Vancouver, Toronto), treh v Mehiki (Mexico City, Monterrey, Guadalajara) in kar enajstih v ZDA (New York, Dallas, Kansas, Houston, Atlanta, Los Angeles, Seattle, San Francisco, Boston in Miami).

FIFA bo gostitelje vseh 104 tekem, ki nas čakajo čez dve poletji, naznanila 4. februarja letos, vse pa seveda najbolj zanima, kje bo odigral velik finale, ki nas čaka 19. julija 2026.

Sprva se je govorilo, da bo tekmo vseh tekem gostil stadion MetLife v New Yorku, zdaj pa iz krogov blizu krovne svetovne nogometne organizacije prihajajo neuradno informacije, da bo odigrana v trenutnem domovanju slovenskega košarkarskega super zvezdnika Luke Dončića, v Dallasu.

Če je to res, potem se bosta zadnji reprezentanci, ki bosta ostali na naslednjem svetovnem prvenstvu, za večno slavo pomerili na stadionu AT&T, ki je dom slovite ekipe ameriškega nogometa Dallas Cowboys.

Zgrajen je bil leta 2009, njegova izgradnja je stala 1,3 milijarde evrov, sprejme pa 80 tisoč ljudi, a ga lahko povečajo za dodatnih 20 tisoč mest. Stadion je v celoti prekrit s streho.

Na svetovnem prvenstvu 1994, ki so ga prav tako gostile ZDA, je bil veliki finale odigran na stadionu Rose Bowl v Pasadeni.

Finalno tekmo med Brazilijo in Nemčijo, ki se je po enajstmetrovkah končala v korist Brazilcev, si je v živo s tribun ogledalo 94.194 gledalcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!