Navijači Maribora se držijo za glavo: Jug tudi del derbija

Nogomet 10. Okt 202217:10 2 komentarja
Foto: Jure Banfi

Slovenski nogometni sodnik Matej Jug, ki je v soboto v Ljudskem vrtu z nekaterimi odločitvami jezil mariborske navijače, bo tudi del sobotnega večnega derbija v Stožicah Olimpijo in Mariborom.

Po sobotni tekmi v Ljudskem vrtu med Mariborom in Koprom, ki so jo dobili Primorci po mojstrskem zadetku Žana Benedičiča, se je veliko govorilo o sojenju. Mariborski navijači so ponovno bentili čez sodnika Mateja Juga, za dodatno slabo voljo v vijoličnem taboru je poskrbel pogled na sodniško delegacijo pred sobotnim večnim derbijem med Olimpijo in Mariborom.

Glavni sodnik bo sicer Dragoslav Perić, pomagala mu bosta Vukan Robert in Klančnik Tomaž, Jug pa bo v vlogi VAR sodnika, v VOR sobi bo pregledoval sumljive odločitve, ki jih pred dnevi v štajerski prestolnici ni manjkalo.

Vrhunci tekme med Mariborom in Koprom:

Jug je na tekmi proti Kopru po mnenju mariborskih navijačev neupravičeno izključil vratarja Sama Pridgarja, pri odločilnem zadetku pa ni dosodil prepovedanega položaja Maja Mittendorferja, ki naj bi zastiral pogled vratarju Ažbetu Jugu, ter priznal zadetek Kopra.

Prepovedan položaj ali ne?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje