Drama v Mariboru: Rdeč karton, bes navijačev in mojstrovina

Nogomet 8. Okt 202221:24 9 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Po vrnitvi Josipa Iličića v Ljudski vrt se je v Mariboru govorilo o hitrem preporodu, odkritem napadu na vodilno Olimpijo, a Koper je že nekaj dni kasneje pokazal, da vijolične pri dosegu optimističnega cilja ne čaka lahka naloga.

V Ljudskem vrtu je bilo vse nared za praznično soboto. Navijači so nogometno poslastico začeli z glasnim pozdravom za Josipa Iličića, ki še ni nared za napore in je bil tokrat v vlogi gledalca. Da ne gre za običajen dan, je pokazal tudi začetni met atletskega zvezdnika Kristjana Čeha, a smeli načrti domačih organizatorjev so se na koncu razblinili v prah.

Viole so pozdravile Josipa Iličića, ki si je tekmo ogledal na tribuni. Foto: Jure Banfi
Josip Iličić še ni nared za največje napore. Tekmo si je ogledal v družbi legende Marcosa Tavaresa in direktorja Marka Šulerja. Foto: Jure Banfi
Tudi Kristjan Čeh je prišel na obračun s Koprom. Foto: Jure Banfi

Kaj se je vse dogajalo – tukaj so vrhunci tekme?

Pa pojdimo od začetka in se z nami sprehodite preko najrazburljivejših trenutkov, ki jih na tekmi v Ljudskem vrtu ni manjkalo.

Po začetnem otipavanju obeh ekip smo prvo nevarno akcijo videli v 27. minuti. Koprčani so imeli prosti strel, na koncu pa je do strela prišel Ivan Novoselec in zapravil izjemno priložnost gostov.

Izjemna priložnost Novoselca:

Mariborčani so rezultat v priložnostih izenačili v prvih sekundah drugega polčasa. Rezervist Marko Tolić je ujel slabo podajo koprske obrambe in stresel desno vratnico.

Vratnica Maribora:

V nadaljevanju smo spremljali bolj kot ne mirno srečanje, nato pa je v Ljudskem vrtu začelo pokati. V 80. minuti je mariborski vratar Samo Pridgar zunaj kazenskega prostora “podrl” Daria Kolobarića. Čeprav se na posnetku zdi, da sta se nogometaša komaj dotaknila, je 19-letnemu čuvaju mreže sodnik Matej Jug tudi z blagoslovom Vara z rdečim kartonom poslal pod prho in s tem razjezil domače navijače.

Rdeč karton:

Slednji so povsem izgubili živce pet minut kasneje. Koprski vratar Adnan Golubović je po poigravanju trčil s Tolićem, vsi so zahtevali enajstmetrovko, ko se je Jug odločil, da dosodi prekršek nad vratarjem.

Dogodek, ki je poskrbel za prekinitev:

Začelo se je skandiranje proti sodnikom, na igrišče so začeli leteti najrazličnejši predmeti, Jug pa ni dolgo čakal in s pomočniki odšel v slačilnico. Za njimi so odšli tudi Koprčani, le Mariborčani so ostali ne zelenici.

Sodniki in Koprčani odšli v slačilnico:

Nihče ni vedel, ali se bo tekma nadaljevala, po skoraj pol ure prekinitve, pa so nogometaši le dokončali vroče srečanje, ki jo je s pravim projektilom odločil Žan Benedičič. Šlo je za podajo s kota, odbitek pa je v raketo pretvoril vezist Kopra in poskrbel za hladen tuš v Ljudskem vrtu. Vse skupaj je zadišalo po prepovedanem položaju Maja Mittendorferja, ki je morda vplival na igro in način posredovanja Juga. Mariborčani se niso pritoževali, a težko bi sodnikom oporekali, če bi zadetek razveljavili. Verjamemo, da bo vse črno na belem v ponedeljek, ko bo v oddaji pod Prečko v rubriki sodniški pogled gostoval Darko Čeferin.

Raketa, ki je odločila srečanje:

Koprčani imajo zdaj pred Mariborčani že velikih sedem točk naskoka, Olimpija pa bi vijoličnim v primeru zmage nad Bravom pred večnim derbijem pobegnila za 16 točk. Na razliko, ki jo bodo težko nadoknadili tudi s čarovnikom Iličićem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje