Neverjetni posnetki: košarkarice Malija obračunale med sabo

Košarka 26. Sep 202210:35 0 komentarjev
Foto: zajem zaslona

Te dni v avstralskem Sydneyju poteka svetovno košarkarsko prvenstvo za ženske. V deželi tam spodaj tekmuje 12 reprezentanc, med katerimi pa ni slovenske. S področja Balkana sodelujeta Bosna in Hercegovina ter Srbija, prav na tekmi zadnje pa se je že po zadnjem sodnikovem žvižgu zgodil nepričakovan dogodek.

Košarkarice Srbije, ki jih vodi hčerka priznanega srbskega strokovnjaka Božidarja Maljkovića Marina Maljković, so v četrtem krogu skupine B prepričljivo ugnale Mali in prišle do druge zmage. Po porazu proti Kanadi (60:67), zmagi nad Japonsko (69:64) in porazu proti Avstraliji (54:69) so boj z Afričankami dobile z 81:68 in si krog pred koncem (jutri se bodo merile še s Francijo) praktično že zagotovile nastop v izločilnih bojih.

Pri srbski reprezentanci je bila najučinkovitejša Saša Čađo z 20 točkami, Tina Krajišnik je dodala 17 točk in vpisala 12 skokov. Pri Maliju je bila najboljša Sika Kone (13 točk in 11 skokov), a je bil to za Mali še četrti poraz na četrti tekmi.

To je košarkaricam iz zahodne Afrike očitno prišlo do živega, saj so si po koncu tekme v mešani coni skočile v lase. Vse to je med intervjujem ujela tudi kamera srbskih kolegov s Sportkluba, ki so v tistem trenutku opravljali intervju s Čađojevo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!