Dušan Kosić vendarle dočakal prvo zmago na klopi Domžal (VIDEO)

Nogomet 22. Sep 202319:38 0 komentarjev
Domžale - Aluminij
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Domžal so v 9. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij z 2:1 (0:1).

Trener Dušan Kosić je na klopi Domžal vendarle dočakal prvo zmago. Čeprav je obramba Domžal klonila že na 17. zaporedni tekmi, pa so gostitelji z goloma v končnici tekme, ko je gostujoča zasedba precej popustila, dosegli zadetka za preobrat. Zdaj imajo Domžale vsaj začasno na šestem mestu osem točk, Aluminij, ki je izgubil še petič zapovrstjo, pa je s štirimi zadnji.

Domači so začeli konkretno. V tretji minuti je Žiga Repas poskusil z dobrih 20 metrov, meril v zgornji kot, vendar je dobro posredoval Aluminijev vratar Samo Pridgar. Kidričani so imeli prvo priložnost v 12. minuti, ko sta streljala Sandro Jovanović in Bamba Susso, prvemu je strel obranil Gašper Tratnik, drugi pa je v glavo zadel Jana Đapa.

Kidričani so postajali vse konkretnejši, v 29. minuti pa so tudi povedli. Susso se je odločil za nizek strel z 20 metrov, žoga je na poti proti vratom zadela še Nermina Hodžića in pristala za Tratnikovim hrbtom. Malce zatem je na drugi strani Luka Topalović z glavo zgrešil iz bližine, v 39. pa se je v novi domžalski priložnosti znašel še Repas, vendar je neoviran slabo streljal s 17 metrov.

Uvod drugega polčasa je minil brez posebej razburljivih trenutkov, le Đapo si je prislužil rumeni karton zaradi simuliranja. V 53. minuti je vendarle Topalović prišel do strela z dobrih desetih metrov malce z desne strani, vendar je bil Pridgar znova na mestu. V 57. minuti so domači tudi zadeli, toda Danijelu Šturmu je žogo pred podajo ušla z igrišča.

V 59. minuti pa so znova zagrozili tudi gosti, na koncu je žogo odbil Tratnik. V 63. minuti je Dario Kolobarić praktično sam prišel pred Pridgarja, a ga na koncu zadel v glavo in tako zapravil novo domžalsko priložnost. Neuspešen je bil tudi Filip Stuparević v 69. minuti.

Gašper Jovan je bil blizu podvojitvi Aluminijeve prednosti, vendar je z roba kazenskega prostora zadel vratnico. Takoj zatem je na drugi strani Mario Krstovski zgrešil iz bližine, na veselje maloštevilnih domačih navijačev pa je v 79. minuti izenačil Šturm, ki je streljal z roba kazenskega prostora malce z leve strani in žogo poslal v nasprotni zgornji kot.

Tri minute pozneje so Domžale prišle do preobrata, najprej je od daleč streljal Stuparević, žoga se je od Pridgarjevega naročja odbila do Krstovskega, ki je nato zadel iz bližine. V sodniškem dodatku sta pri domačih poskusila še Benjamin Markuš in Krstovski, a neuspešno.

Domžale bodo v 10. krogu v sredo gostile Muro, Aluminij pa bo gostoval pri Celju.

Domžale – Aluminij 2:1 (0:1)

KONEC TEKME!

84. minuta: GOOOL! 2:1! Preobrat Domžal. Po hudi napaki Pridgarja, ki je lovil strel Stuparovića, je do strela prišel Krstovski, ki je v razmaku petih minut zabil še drugi zadek Domžal!

Drugi zadetek Domžal:

79. minuta: GOOOL! 1:1! Domžalčani prišli do izenačenja. V polno je zadel Danijel Šturm. Podal mu je Luka Topalović.

Mojstrovina Šturma:

77. minuta: Po samostojnem prodoru je vratnico Domžal stresel Jovan, na drugi strani pa je bil blizu zadetka Krstovski.

69. minuta: Domžalčani ne najdejo poti do mreže. Po podaji Mutavžiča je streljal Filip Stuparević, a grdo zgrešil.

63. minuta: Velika priložnost za Domžale! Sam se je pred vratarjem Pridgarjem znašel Kolobarić, a napadalec Domžal je vratarja Aluminija zadel v glavo in ostalo je pri vodstvu gostov! Neverjetno!

Kolobarić imel vse na pladnju, a…

53. minuta: Domžalčani lovijo izenačenje! Do strela je prišel Topalović, a strel je ponovno šel po sredini, Pridgar pa je žogo brez težav ujel.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

39. minuta: Priložnost Domžal. Lepa priložnost za strel se je ponudila Repasu, a domači nogometaš je povsem zgrešil žogo in jo poslal mimo vrat Aluminija.

30. minuta: Le nekaj sekund po zadetku gostov so imeli izjemno priložnost tudi rumeni. Po lepi podaji Repasa je z zelo ugodnega položaja z glavo žogo prek vrat poslal mladi Topalović.

Velika priložnost Domžal:

29. minuta: GOOOL! 0:1! Šok za Domžale! Kidričani vodijo! Po podaji Jovanovića je do strela prišel Susso in z odličnim strelom premagal Tratnika. Malce mu je pomagal tudi branilec Domžal Hodžić.

Zadetek Sussa:

25. minuta: Aluminij zapretil še enkrat. Z razdalje je sprožil Matić, a je bil vratar Domžal Tratnik na mestu. V Domžalah ostajamo brez zadetkov.

12. minuta: Lepa priložnost za goste. Do strela v kazenskem prostoru je prišel Gašper Jovan, nato še Susso, a ostaja pri 0:0.

3. minuta: Z več kot 20 metrov je proti vratom Aluminija sijajno streljal Žiga Repas, s še boljšo obrambo pa se je izkazal vratar Samo Pridgar, ki je žogo poslal v kot.

Začetni postavi:

#related-news_2

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!