Ni si predstavljal, da se bo njegova kariera tako odvila

Nogomet 30. Nov 20218:49 > 14:39 1 komentar
FOTO: Jure Banfi.

V Sportklubovi oddaji Pod Prečko smo gostili branilca Mure in slovenskega reprezentanta Žana Karničnika. Nogometaš slovenskih prvakov je po odmevnih zmagah proti Tottenhamu in Mariboru med drugim spregovoril o svojem strmem napredku in tudi morebitnem odhodu v tujino.

Za nogometaši Mure bi bil minuli teden težko uspešnejši. S skalpom angleškega nogometnega velikana Tottenhama (2:1) v konferenčni ligi so spisali enega najlepših poglavij v zgodovini murskosoboškega kluba, vse skupaj pa kronali z bleščečo predstavo na nedeljskem prvenstvene derbiju proti Mariboru, ki so ga odpravili s 3:1.

Vse skupaj bi bilo precej težje dosegljivo, če Prekmurci v svoji obrambi ne bi imeli izvrstnega Žana Karničnika, ki igra v življenjski formi, kar je dokazal tudi z zadetkom proti vijolicam “Čestitk je bilo z vseh strani ogromno in tudi telefon je sedaj večkrat zazvonil,” po odličnih predstavah svoje ekipe priznava branilec.

Igral že na vseh možnih položajih

Za izkušenega nogometaša se zdi, da je prerasel okolje prve slovenske nogometne lige.To je ne nazadnje dokazal tudi proti Londončanom, proti katerim je dobil potrditev, da se lahko enakovredno kosa z nogometaši najvišjega kalibra.

Žan Karničnik
Foto: Jure Banfi

“Zagotovo je to potrditev dobrega dela, ki ga opravljamo v zadnjih letih pri Muri. Strokovno osebje nas izredno dobro pripravi na tekmo, opozarja kaj počnejo nasprotniki, kje so nevarni in ne nazadnje tudi kaj jim manjka. Moram reči, da se je sedaj vse sestavilo. Že na tekmah proti Rennesu smo bili blizu, a je zmanjkala tista pika na i za kakšno točko. Se nam je pa zato vse vrnilo proti Tottenhamu in Mariboru,” je prepričan 27-letnik.

Pogovor z Žanom Karničnikom:

Kako strm je bil v zadnjih letih napredek Korošca, veliko pove že dejstvo, da je k Muri prišel, ko je ta nastopala še v drugi slovenski ligi. Pri tem je zanimivo, da je tedaj igral še v vlogi krilnega napadalca.

“Skozi kariero sem bil postavljen na ogromno različnih igralnih mest. Pravzaprav sem odigral na vseh možnih položajih. Znam dati tudi zadetek in morda bi se moral večkrat odločiti za udarec proti golu, saj se mi velikokrat zgodi, da iščem zadnjo podajo, ki je nato neuspešna. Tudi drugi mi govorijo, da bi lahko večkrat streljal proti vratom. Sedaj sem jih poslušal in dosegel gol proti Mariboru,” pojasni Karničnik.

Vse je šlo strmo navzgor

Njegovih predstav v črno-belem dresu ni spregledal niti selektor slovenske vrste Matjaž Kek. Karničnik je namreč od letošnjega avgusta tudi član reprezentance, za katero je doslej vpisal nastope proti Malti, Cipru, Slovaški in Rusiji.

“Vse je šlo strmo navzgor. Nisem si predstavljal, da se bo tako odvijalo. Tudi po spletu okoliščin sem v reprezentanci dobil priložnost na vseh štirih tekmah, za katere mislim, da sem jih dobro izkoristil. To je potrditev dobrega dela,” meni nogometaš, ki se vse bolj spogleduje z odhodom v tujino.

Želja bi se mu lahko uresničila že v prihajajočem zimskem prestopnem roku, saj ponudb zanj bržkone ne manjka. “Če se bomo v klubu odločili za moj odhod, bo treba izbrati finančno najboljšo možnost. Iz Mure ne bom šel samo zavoljo tega, da odidem v tujino. Tam želim tudi nekaj doseči. Želim si igrati in ne sedeti na klopi. Bomo videli, kaj se bo zgodilo januarja,” je glede svoje prihodnosti skrivnosten Karničnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje