Slovenke do vrha napolnile mrežo Estonk

Nogomet 26. Nov 202120:03 > 20:07 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Članice ženske slovenske nogometne reprezentance so svoji peti tekmi kvalifikacij za nastop na SP 2023 v Novi Gorici s kar 6:0 razbile Estonijo in skočile na drugo mesto v skupini I.

Slovenke so že v Estoniji slavile s 4:0, doma pa so bile še bolj prepričljive. Prvič se je mreža gostij zatresla že v 9. minuti, ko je polno merila Lara Prašnikar, v 33. minuti je prednost Slovenije s pravo raketo povišala Kaja Korošec, v prvem polčasu je še enkrat zadela Prašnikarjeva, trije zadetki pa so padli tudi v drugem polčasu.

V 73. minuti je v polno merila še Špela Kolbl, za petardo so si Estonke zabile kar same, za končnih 6:0 pa je poskrbela rezervistka Zala Kuštrin.

Vsi zadetki v Novi Gorici:

Iz Evrope 11 potnic, prvič na SP 32 ekip

V evropskih kvalifikacijah sicer igra 51 reprezentanc v devetih skupinah. Evropa bo dala 11 neposrednih potnic na SP, ki bo v devetih mestih in na desetih stadionih v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Devet zmagovalk skupin se bo neposredno uvrstilo na svetovno prvenstvo, devet najboljših drugouvrščenih ekip pa gre v dodatne kvalifikacije, ki bodo dale še dve potnici za mundial. Tretja ekipa iz “play-offa” pa si bo zagotovila udeležbo na dodatnih medcelinskih kvalifikacijah za mesto na SP 2023.

Prvič v zgodovini SP bo na zaključnem turnirju najboljših ženskih reprezentanc sodelovalo 32 reprezentanc, prej jih je bilo 24.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!