Spomladi v najmočnejšo slovensko ligo prihaja novost

Nogomet 20. Dec 202121:51 > 21. Dec 2021 9:33 0 komentarjev

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović je v oddaji Pod prečko potrdil, da bo v drugem, spomladanskem delu Prve Lige Telemach VAR prisoten na vseh tekmah.

Videotehnologija, ki pomaga sodnikom na tekmah imenovana VAR, je rojstvo v najmočnejši slovenski nogometni ligi dočakala pred to sezono. Do zdaj je bil prisoten na dveh tekmah na krog, kar je mnoge zmotilo, saj pogoji za vse naj ne bi bili enaki pogoji. Zdaj prihaja novost, VAR na vsej tekmah v krogu?

“Govorice so pravilne. NZS se ni zaletela že od samega začetka. Več razlogov je bilo za to. Naprej je bilo treba izobraziti sodnike, zagotoviti pogoje in finance …, nato smo sledili državam, ki so že uvedli VAR. Jesenski del smo začeli z dvema tekmama in poskušali, da zagotoviti enakovredne pogoje,” je povedal predsednik NZS.

Pred nadaljevanjem prvenstva bodo še razširili projekt in VAR uvedli na vseh tekmah. Zaprek ni več. “To mora potrditi le še izvršni odbor. Zadeva je zrela. Menim, da smo do zdaj delo na tem področju opravili zelo dobro, zato ni bojazni, da zadeva ne bi delovala tudi jeseni in v prihodnjih prvenstvih,” potrdil veselo vest Mijatović.

Celotna 6. oddaja Pod prečko:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!