Iz Ljudskega vrta: Hvala navijačem. Mar tega ne želimo vsi?

Nogomet 9. Okt 20228:41 1 komentar
FOTO: Jure Banfi.

Po derbiju 12. kroga Prve Lige Telemach med Mariborom in Koprom smo za rokav pocukali oba trenerja. Damir Krznar in Zoran Zeljković sta imela za povedati kar precej zadev, ki jima ležijo na duši.

Strateg vijoličastih si po porazu v Ljudskem vrtu kaj prida ni očital, tudi varovancem je čestital za prikazano.

“V prvem polčasu se je pobuda izmenjevala, malo smo bili v prednosti mi, malo oni. Imeli smo ‘prepih’ na sredini igrišča, a Koper nas ni nadigral. Rekel bi, da je bilo razmerje moči povsem izenačeno. V drugem polčasu smo dominirali. Ravno v trenutkih, ko smo bili bližje vratom in smo stali visoko ter je gol že visel v zraku, nas je ena nesrečna situacija stala rdečega kartona. Potem pa, jasno, … drugačna tekma,” je srečanje na hitro pokomentiral Krznar.

“Čim več tekem s takim vzdušjem!”

Trener Maribora je dodal, da je igralcem kljub igralcu manj naročil naj tvegajo in igrajo na zmago. Sodniških odločitev ni želel komentirati.

Za konec je pohvalil vzdušje, ki je bilo res podobno nogometnemu prazniku.

Celotna izjava Damirja Krznarja:

“Nogomet je šport čustev, nabit z energijo. Vsekakor obsojam metanje bakel na igrišče in vzklike proti sodnikom, toda hkrati se vprašajmo: ali ne želimo vsi tega? Vročih stadionov, vročega ambienta, glasnih navijačev. Na to se je potrebno privaditi in upajmo, da bo takšnih tekem čim več. Želimo si strasti, čustev in energije s tribun v mejah normale. Hvala navijačem, bili so z nami v težkih trenutkih in upam, da bodo še naprej pokazali takšno podporo,” je odziv sklenil Krznar.

Ducat let čakanja

V taboru Kopra so bili po zmagi jasno zadovoljni. To je bilo sploh prvo slavje kanarčkov v Ljudskem vrtu po 12 letih suše. “Vedno govorim, da je prvenstvo maraton, le ena tekma v nizu. Danes se bomo primerno poveselili, se pa s fanti dobro zavedamo, da nismo postorili še nič,” je dejal Zoran Zeljković, strateg ekipe z Obale.

Celotna izjava Zorana Zeljkovića:

Prvi mož strokovnega štaba je priznal, da je Maribor v drugem polčasu dejansko imel več od igre: “Kakšnih deset minut so prevladovali na igrišču, sem pa v celoti gledano zadovoljen s prikazanim svojih varovancev. Z izjemo naših napak nasprotniku nismo dovolili prav veliko, bili smo agresivni in mislim, da je zmaga zaslužena.”

Koper je s svežnjem treh točk začasno zlezel na drugo mesto, tik pred Celje, Maribor bo po porazu teden preživel na četrtem mestu.

Vrhunci srečanja iz Ljudskega vrta:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje