Trener Radomelj: Fakturo bomo morali poslati tudi Kopru

Nogomet 24. Maj 20229:06 2 komentarja

V slovenski nogometni javnosti še vedno odmeva informacija o tem, da naj bi v taboru Maribora Radomljanom ponudili finančno stimulacijo, v primeru njihove zmage na tekmi predzadnjega kroga proti Kopru. Vijolice tovrstna namigovanja kategorično zavračajo, na slikovit način pa je nanje za oddajo Pod prečko odgovoril tudi trener mlinarjev Nermin Bašić.

Nobenega dvoma ni, da so nogometaši Radomelj pravi hit letošnje sezone v Prvi ligi Telemach. Mlinarji so na koncu osvojili visoko 6. mesto, kar je daleč najboljši rezultat kluba v zgodovini. A v zadnjih dneh se rumeno-črni bolj kot s svojim uspehom ukvarjajo z informacijami o tem, da so bili s strani Maribora nagrajeni za zmago proti Kopru, ki je vijolicam odprla vrata do 16. naslova državnega prvaka.

Za oddajo Pod prečko je trener Radomljanov Nermin Bašić vse skupaj pokomentiral takole: “Mislim, da moramo jutri izstaviti fakturo Kopru za tisti dve točki, ki smo jih vzeli Mariboru. Po mojem mnenju so to neumnosti. Ne more vsakdo v gosteh premagati nasprotnika, s čimer mu dobesedno vzameš naslov. To kaže karakter Radomelj. Pošteno in korektno smo dobili tekmo, pošteno in korektno so nas po tekmi z igrišča pospremili tudi Koprčani. To je lepa reklama za slovensko ligo in o tem bi morali govoriti. Mi smo igrali pošteno tako proti Mariboru kot tudi proti Kopru. Ko berem te napise, se smejim. Mi smo pošteno oddelali svoj posel in celotna Slovenija je lahko ponosna na nas.”

Nermin Bašić v oddaji Pod prečko o sezoni Radomelj, Hajduku in tekmi s Koprom:

Zaradi neizplačanih “premij” nogometaši izpustili trening

Kot prvi so informacijo o tem, da so Radomljani s strani Maribora prejeli finančno stimulacijo za zmago proti Kopru, objavili kolegi z dnevnika Ekipa SN. Tudi po informacijah uredništva oddaje Pod prečko so bili nogometaši mlinarjev finančno nagrajeni za zmago proti kanarčkom, ker pa je bila njihova “premija” manjša od dogovorjene, so prejšnji teden nogometaši celo izpustili sredin trening.

V intervjuju za EkipoSN se je na nastalo situacijo, predvsem pa na koprske obtožbe, odzval športni direktor Maribora Marko Šuler: “To so stvari, ki jih oni želijo delati. Poznam stvari za nazaj, tudi z druge plati. So podle. To so zame poizkusi iz obupa. Na koncu je igrišče povedalo svoje. Maribor je zasluženo postal prvak brez podlih igric, ki se omenjajo, saj bi drugače s tem razvrednotili uspeh. Uspeh, ki je večji od vse nas. Kar pa zadeva vse zakulisne zadeve, so to bile zame bombice.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje