Novak Đoković bo moral del wimbledonske nagrade vrniti (VIDEO)

Grand Slam 18. Jul 20238:28 2 komentarja
FOTO: Guliverimage

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković, ki je izgubil v nedeljskem finalu grand slama v Wimbledonu proti mlademu Špancu Carlosu Alcarazu, bo moral plačati za svoj izpad ob mreži na začetku petega niza.

Organizatorji turnirja so potrdili, da bo moral Đoković plačati 8000 dolarjev (7108 evrov) kazni, ker je med finalom izgubil živce in na lesenem drogu mreže razbil svoj lopar. Iz kluba All England Lawn Tennis so sporočili, da so 36-letniku naložili kazen zaradi “zlorabe loparja” med porazom proti Alcarazu.

Prekoračil dovoljen čas, uničeval imovino

Đoković je med finalom dopustil, da mu dogodki pridejo do živega. Potem, ko mu ni uspelo zaustaviti Alcaraza in je izgubil lastno servisno igro v odločilnem petem nizu razburljivega finala na osrednjem igrišču, je takole uničil svoj lopar:

Irski sodnik Fergus Murphy, ki je pred tem “Noleta” opozoril zaradi prekoračitve časa, mu je takoj po uničevanju igralnega “orodja” na mreži izrekel opozorilo zaradi kršitve kodeksa obnašanja.

Đokovićevo razočaranje je raslo, ko je 20-letni prvi igralec sveta v celoti izkoristil prednost in po štirih urah in 42 minutah zapečatil zmago z 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6 in 6:4.

Đokoviću se denarna kazen pretirano ne bo poznala, saj je Beograjčan z nastopom v finalu na račun spravil 1.367.140 evrov. Skupno je od vseh teniških igralcev v zgodovini z nagradami na turneji zaslužil največ: kar 152.246.050 evrov.

S tem je Alcaraz zaustavil izkušenejšega tekmeca na poti do rekordne 24. zmage na turnirjih za veliki slam ter skupno že osme v Wimbledonu. “Nekaj takih tekem sem v preteklosti dobil, tako da sva si s srečo zdaj bot,” je po nadvse zanimivi tekmi vseeno nasmejan povedal Srb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje