Odlični Rok Možič ni mogel preprečiti novega poraza Verone (VIDEO)

Odbojka 20. Nov 202318:41 0 komentarjev
Rok Možič
Foto: Profimedia

Kapetan Verone Rok Možič kljub dobri predstavi ni mogel preprečiti novega poraza svoje ekipe. Na dvoboju s premagljivo Padovo so s soigralci klonili z 1:3. Slovenski reprezentant je bil z 19 točkami najboljši pri Verončanih.

Verona je na šesti tekmi sezone zabeležila še četrti poraz. Po zmagi nad novincem lige je sledila nova ničla v Padovi. Čeprav je bila Verona favorit, je vknjižila še četrto ničlo in je na trenutno skromnem devet mestu.

Padova je prvi niz dobila s kar 25:17, a čeprav so jim gostje v druge vrnili milo za drago, so v četrtem in petem nizu spet nekaj več pokazal domači in prišli do tretje zmage v sezoni in prehiteli Verono.

Novega razočaranja za Verono kljub dobri predstavi ni mogel preprečiti Rok Možič, ki je bil z 19 točkami (59%-19/32) najboljši pri Veroni. Na sprejemu je naredil dve napaki, Verona skupaj 10, kar je bil glavni razlog, da se je na koncu novih točk veselil nasprotnik. Pri Padovi je bil s 23 točkami neustavljiv Mathijs Desmet, 20 pa jih je dodal še Gabi.

Vrhunci Roka Možiča na tekmi s Padovo:

Kozamernik s Trentinom melje naprej, velik preobrat Perugie

Jan Kozamernik je s Trentinom zabeležil šesto zaporedno zmago. Nova žrtev odbojkarjev iz Trenta je bila Monza (3:1 – 19:25, 25:22, 25:23, 25:23), ki je v izenačeni tekmi pokazal, da se mora nanjo v tej sezoni resno računati.

Slovenski bloker, ki se je v Italijo vrnil iz Poljske, je dosegel 10 točk (60% – 9/15), eno tudi z usepšnim blokom.

Z nasmehom na obrazu je igrišče zapušča tudi Gregor Ropret s Perugio. Slednja je na derbiju s Piacenzo že izgubljala z 0:2 v nizih, na koncu pa velikanskem preobratu slavila s 3:2! Infarkten prvi niz je dobila z 20:18! Ropret je bil ponovno v vlogi rezervista, petkrat je serviral in ostal brez točk.

Lestvica italijanske Superlege:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!