Za zdaj rdeča luč za Nika Mujanovića

Odbojka 17. Nov 202315:07 2 komentarja
Nik Mujanović
Foto: Aljaž Močnik

O primeru 19-letnega odbojkarja Calcita Nika Mujanovića so dobro obveščeni tudi na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS), kjer poudarjajo, dokler obveznosti pogodbe do Calcita niso rešene, ne bodo odobrili prestopa v tujino.

V četrtek smo se v telefonskem pogovoru slišali z direktorjem Calcita Tomijem Šmucem, ki je med drugim omenil tudi Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS), od katere pričakuje, da bo primer Nika Mujanovića obravnavala tako, kot so preostale v preteklosti.

Obrnili smo se na krovno zvezo in vprašali, kako stvari stojijo, kaj pravijo? “Odbojkarska zveza Slovenije je bila s strani OK Calcit Kamnik seznanjena glede prestopa igralca Nika Mujanovića v tujino, hkrati pa je glede tega prejela tudi obvestilo italijanskega kluba Vero Volley Monza. Pristojnost Odbojkarske zveze Slovenije v sklopu prestopov igralcev v tujino je, da potrdi prestop preko dokumenta ITC (International Transfer Certificate). Skladno s prejetim obvestilom pooblaščenih predstavnikov OK Calcit Kamnik, na Odbojkarski zvezi Slovenije ugotavljamo, da medsebojne obveznosti v okviru podpisane pogodbe niso rešene. Glede na določila veljavnih pravilnikov, Odbojkarska zveza Slovenije iz prej navedenega razloga, zaenkrat ne more podpisati ITC oz. odobriti prestopa,” nam je trenutno stališče zveze posredoval generalni sekretar Gregor Humerca.

Nik Mujanović
Foto: Aljaž Močnik

Prek zastopnika obvestil Calcit, da ga zapušča

Otrok Kamnika, ki je bil zraven praktično celotno poletje s slovensko reprezentanco, je pred dnevi povsem nepričakovano vodilne može Calcita prek uradnega zastopnika obvestil, da z njimi enostransko prekinja pogodbo. Vse je še toliko bolj čudno, ker se je to zgodilo sredi sezone.

Pri Kamničanih so mnenja, da tega odbojkar, ki ima z njimi sklenjeno pogodbo do konca leta 2025, brez privoljenja kluba ne more storiti. “Do zdaj je bilo treba spoštovati pogodbo. Dvomim, da se je v zadnjem času kaj spremenilo na tem področju. Če jo mora klub, jo mora tudi igralec. Tukaj je vse popolnoma jasno,” je prepričan Šmuc.

Odziv Mujanovićevega tabora

Dobili smo tudi odziv Mujanovićevega uradnega zastopnika, odvetnika Blaža Bolcarja, ki nam je sporočil, da je do prekinitve prišlo zaradi utemeljenega razloga. “Do odpovedi pogodbe je prišlo zaradi utemeljenega razloga. V tem trenutku potekajo pogovori med igralcem in klubom, zato zadeve do nadaljnjega ne moremo komentirati,” je sporočil Bolcar.

Iz Italije sicer že poročajo, da je Mujanović že podpisal za prvoligaša Monzo, a kot so sporočili z OZS, dokler ne bo podpisan ITC, mladi slovenski korektor ne more prestopiti v Italijo in obleči dres Monze.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje