Dejan Vinčić: Brez teh navijačev nam ne bi uspelo

Odbojka 8. Sep 202211:51 0 komentarjev
Foto: FIVB

"Kaj naj povem? Zelo smo veseli, dosegli smo naš prvi cilj, upam le, da se tukaj ne bomo ustavili," je po uvrstitev med štiri najboljše na svetu izstrelil izkušeni organizator igre Dejan Vinčić. Slovenci se bodo v soboto v Katovicah za vstop v finale udarili z Italijo, s katero imajo veliko neporavnanih računov.

Slovenska odbojkarska reprezentanca ne neha navduševati. Po zmagi nad Ukrajinci so se na najlepši možni način poslovili od Stožic, boji za odličja na svetovnem prvenstvu pa se bodo zdaj nadaljevali v poljskih Katovicah.

“Če bo na Poljskem vsaj pol tako bučno, kot je bil vsakokrat v Stožicah, bo fenomenalno. Kot smo že tisočkrat poudarili, brez takih navijačev nam ne bi uspelo, zagotovo bi imeli težave že prej, zato gre velik del tega uspeha tudi navijačem,” se je navijačem zahvalil Dejan Vinčić in jih povabil v Katovice, kjer se pričakuje lepo število ljubiteljev slovenskega športa.

Foto: FIVB

Če premagaš olimpijske prvake, si dober

Kot rečeno, Stožice za to prvenstvo zapirajo svoja vrata, dogajanje pa se bo nadaljevalo na Poljskem. Slovenski nasprotnik je že znan, to bo Italija, ki je v sredo po petih nizih izločila olimpijske prvake Francoze.

“Te tekme nisem gledal, vedeli smo, da bo težko, odločal je peti niz in Italija je pokazala, da je vrhunska ekipa. Zagotovo bo naša motivacija tudi finale EuroVolleyja, ki smo ga izgubili proti njim. Zagotovo bomo imeli ta poraz v podzavesti in se Italiji maščevati,” je še povedal Vinko.

Vrhunci s tekme med Slovenijo in Ukrajino:

Blizu, a daleč

Manj razloga za veselje so imeli hrabri Ukrajinci. Po super začetku so morali na koncu Slovencem stisniti desnico. “Zelo smo razočarani, saj smo bili res blizu polfinala svetovnega prvenstva,” je po porazu proti Sloveniji dejal Oleg Plotnicki, ki je bil premalo, da bi v Ljubljani videli senzacijo.

Oleg Plitnici je s servisi majal slovensko obrambo, a je ni zlomil. Foto: FIVB

Ukrajinski kapetan je pokazal, zakaj je član Perugie. Ob Wilfredu Leonu in Matthewu Andersonu sicer ni veliko igral, a italijanski velikan ve, zakaj ga ima v ekipi. Celotno srečanje je bil strah in trepet za slovenske sprejemalce, a na koncu je bil Plotnicki premalo za presenečenje.

“Ko izgubiš tekmo na tak način, si lahko po eni strani srečen, po drugi pa sem zelo žalosten. Borili smo se, dali vse od sebe in pokazali, da smo lahko zelo konkurenčni. Škoda, da nam ni uspelo nadaljevati pravljice, a Slovenija je bila tokrat boljša,” je poraz športno priznal odlični odbojkar.

Slovensko veselje po zadnji točki:

Šokiran je bil, da je dosegel toliko točk

Po tekmi ni vedel, da je dosegel kar 30 točk, od tega štiri z blokom in pet s servisom. Šlo je za popolno predstavo, a na srečo mu soigralci niso sledili.

“Slovenija je igrala zelo dobro. Kot eno, tako kot smo si želeli mi. Kot ste videli v drugem nizu, ena žoga odloča in vse skupaj se lahko obrne. Zmaga tista ekipa, ki dalj časa drži visoko koncentracijo. Če jo, lahko premagaš vsakega. Slovenci so res dobra ekipa in imajo lepe možnosti tudi v Katovicah,” je slovenske odbojkarje pohvalil ukrajinski zvezdnik.

Foto: FIVB

Želi se vrniti

Po zmagi nad Nizozemsko je dejal, da komaj čaka polne Stožice, dočakal jih je, njegovo mnenje pa se ni spremenilo kljub rezultatu, ki si ga ni želel. “Navijači so pripravili fantastično vzdušje. Zares sem užival. Navijali so športno in pripravili izjemno kuliso. V prihodnosti bi se rad še vrnil v Stožice in si vsaj ogledal kakšno tekmo. Res je bilo lepo, športnik živi za take tekme, škoda le, da nismo zmagali,” je še sklenil Plotnicki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!