Slovenske odbojkarice zapravile priložnost za nemški skalp (VIDEO)

Odbojka 20. Sep 202323:02 > 21. Sep 2023 17:54 0 komentarjev

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v 4. krogu olimpijskih kvalifikacij v Lodžu izgubila z Nemčijo z 2:3 (17, -21, 19, -16, -12). Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je bila v četrtem krogu olimpijskega kvalifikacijskega turnirja skupine C v Lodžu na pragu velikega presenečenja. Z odlično predstavo je proti Nemčiji vodila z 2:1 v nizih in 10:5 v odločilnem, a prednost zapravila in še četrtič igrišče zapustila s porazom.

Mlade slovenske odbojkarice so se v prvih treh krogih merile s tremi velesilami, Poljsko, Italijo in ZDA, v četrtem krogu pa jih je čakal še en favorit, a ne tako kakovosten, da ne bi verjele, da ga lahko presenetijo.

In s takim prepričanjem so tekmo tudi začele. Izražale so samozavest, prav v vseh elementih so igrale res odlično. V prvem nizu so tekmicam dopustile le 17 točk, garale so v obrambi, v napadu pa sta točke zbirali predvsem Iza Mlakar in Mija Šiftar.

Z dobro igro so nadaljevale tudi v drugem delu, ko je prav tako dolgo kazalo na slovensko zmago, saj so s serijo točk izničile prednost tekmic, povedle z 18:16, vodile pa tudi z 20:19. Toda nato se jim je ustavilo, nekaj slabši sprejem ter nekaj nezbranosti pri mreži sta jih stala vodstva z 2:0.

Toda na vse to so pozabile, v tretjem nizu so spet zablestele. Po izidu 12:10 so na servis Lorene Fijok Lorber dobile pet zaporednih točk, prednosti pa niso zapravile. V četrtem nizu, ki so ga sicer dobro začele, pa se jim je že začela kazati utrujenost. Predvsem v napadu, tako da je selektor Marco Bonitta, potem ko so nekoliko zaostale, spočil najučinkovitejši igralki, Mlakar in Šiftar, posledično je tudi razlika naraščala, Nemke niso imele težav, da so si priborile “tie break”.

V njem so bile do izida 5:10 povsem nebogljene. Malo kdo v dvorani je verjel, da bi Slovenke tekmo lahko izgubile, potem ko so bile le pet točk oddaljene od zmage. Vendar zgodilo se je ravno to. Prišlo je do popolnega mrka, napada niso več mogle zaključiti, tekmice so dobile zalet, osvojile osem točk zapovrstjo, preobrata pa Slovenke niso več mogle zaustaviti.

Nemke so prišle do četrte zmage na turnirju, Slovenkam, ki so pokazale eno boljših iger v zadnjih letih in zagotovo najboljšo letos, pa ostaja v uteho prva točka v Lodžu. Pa tudi dokaz, da mlada ekipa lahko ima lepo prihodnost.

Nemčija: Kästner 5 (3 ase, 2 bloka), Cesar, Pogany, Stautz, Alsmeier 19 (1 blok), Stigrot 7 (1 blok, 1 as), Schölzel 11 (3 bloke), Cekulaev, Emonts 7, Weitzel 21 (3 ase, 7 blokov), Strubbe, Straube, Drewniok 3, Maase 1.
Slovenija: Mlakar 24, Pogačar, Pucelj, Lorber Fijok 14 (2 asa), Zatković 1, Šiftar 18 (4 ase, 4 bloke), Najdič 4 (2 asa), Velikonja Grbac, Milošič 11 (1 as, 4 bloke), Mazej, Planinšec 9 (4 bloke), Kukman, Banko, Ramić.

Varovanke Marca Bonitte bodo imele prost četrtek, v petek pa se bodo merile s Tajsko.

Izjavi po tekmi:

Iza Mlakar, reprezentantka Slovenije: “Mislim, da smo danes prikazale zelo borbeno igro, res škoda, da nam ni uspelo osvojiti tudi tekme. V zadnjem nizu so nas zelo nadigrale predvsem na servisu, zelo so pritisnile tudi na bloku. Seveda sem razočarana. Jutri imamo prost dan, glave je treba dati gor in se dalje boriti naprej. Čaka nas Tajska, ki je zelo dobra ekipa in mislim, da tudi proti njim lahko prikažemo zelo dobro igro.”

Sara Najdič, reprezentantka Slovenije: “Današnji poraz s 3:2 je veliko razočaranje. Sploh ko govorimo to po tekmi. Tekmo smo imele praktično dobljeno, vodile smo z 2:1 v nizih in v petem nizu z 10:5, nato pa se nismo znale rešiti iz pozicije tri. Težko je, ker smo imele tekmo dobljeno, še enkrat se ponvaljam. Mislim, da smo prikazale dobro igro, so se pa dogajale napake. Jutri imamo prost dan, ko moramo že zdaj to tekmo pozabiti, se spočiti in potem na zadnjih treh tekmah skušati unovčiti kakšno zmago.”

Lodž: kvalifikacijski turnir za nastop na OI, ženske:

Sreda, 20. september:

Nemčija – Slovenija 3:2 (17, -21, 19, -16, -12)

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!