Preroške besede Roka Možiča in nora predstava

Odbojka 3. Okt 20229:05 0 komentarjev
Foto: Verona Volley

Verona je na pravljični način odprla novo sezono močnega italijanskega prvenstva. V prvem krogu je v gosteh po odbojkarskem spektaklu ugnala (3:2 - 25:20, 23:25, 23:25, 25:20 in 24:22) morda imensko najmočnejšo ekipo v ligi Piacenzo.

“Po imenih so zagotovo vrhunska ekipa, verjetno po imenih boljša od nas, ampak na igrišču to ne šteje. Prva tekma je pri njih, ne bo nam lahko, a če pokažemo najboljšo igro, se nimamo ničesar za bati in lahko premagamo tudi njih,” je pred prvo tekme sezone v intervjuju za agencijo Proelium dejal mladi slovenski odbojkarski biser Rok Možič.

Preroške besede 20-letnega Mariborčana so se v nedeljo v meso spremenile. V dvorani Banca je namreč res prišlo do presenečenja. Po petih nizih je pokleknila ekip, ki ima v svojih vrstah igralce, kot so Roberlandy Simon, Yoandy Leal, svetovnega prvaka Yurija Romana, od sanjske ekipe je manjkal le Ricardo Lucarelli, ki se je poškodoval v polfinalu svetovnega prvenstva.

Možič je pri zmagi s 3:2 dosegel 21 točk. V napadu je imel 50-odstotni izkoristek (17/34), zobe pa je kazal tudi na začetnem udarcu (3) in bloku (2), a vse skupaj najbrž ne bi bilo dovolj, če ne bi imel pomoči tudi dveh novih okrepitev, ki sta svojo moč kazala že v pripravljalnem obdobju.

Ruski orjak pokazal svojo vrednost

Kar 220 cm visoki ruski korektor Maksim Sapožkov, ki brez težav napada tudi preko bloka, je k zmagi prispeval 25 točk, malijski bombarder Noumory Keita, ki je v preteklih sezonah pustošil po korejski ligi, pa se je ustavil pri 21 točkah. Malijca se v napadu praktično ne da ustaviti, ga pa je malce “biksal” na sprejemu (7 napak), a trener Verone Radostin Stojčev ima v tej sezoni na volji še enega odličnega sprejemalca, izkušenega Kanadčana Johna Gordona Perrina, ki je svoje opravil v petem nizu in pomagal Veroni do velikega skalpa.

Vrhunci s tekme med Piacenzo in Verono:

“Zelo sem vesel, da smo sezono odprli z zmago. Tekma je bila polna čustev, še posebej v petem nizu, ko smo imeli kar nekaj žog za zmago. Imeli smo tudi malce sreče, a to moraš izzvati. Čestitke za boj tudi Piacenzi, ki se bo zagotovo borila za Scudetto,” je po zmagi nad Piacenzo povedal trener Verone, legendarni Bolgar Radostin Stojčev.

Sledita Trentino in Perugia

Verono čez pet dni čaka nov kandidat za italijanski naslov. Doma bo pričkala Trentino (Michieletto, Lavia, Kazijski, …), teden dni kasneje pa si bo iz oči v oči zrla še s Perugio. O ekipi, ki ima v svojih vrstah Wilfreda Leona, Kamila Semeniuka, Oleha Plotnicega in Simoneja Giannellija, je vsaka beseda odveč.  Od te sezone naprej pa pri Perugii igra tudi Gregor Ropret, ki je debitiral že ta konec tedna. Pri gladki zmagi nad Monzo je štirikrat prišel na začetni udarec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!