Novost v Sportklub ligi: Postanite trener svoje ekipe

Odbojka 30. Sep 202215:52 1 komentar
Foto: SK

Sportklub prvo odbojkarsko ligo bo v sezoni 2022/23 prvič moč spremljati še malo drugače, skozi platformo PickYourSquad, ki zasleduje koncept Fantasy Sports. Odbojkarska zveza Slovenije je s tem poskrbela za še dodatno promocijo odbojkarskega prvenstva.

Pri platformi PickYourSquad si lahko ljubitelji slovenske odbojke izberejo svojo ekipo, ki jo sestavijo iz resničnih igralcev in igralk slovenskega prvenstva. Ekipe, ki so si jih izbrali uporabniki, med seboj tekmujejo na podlagi dejanske statistične uspešnosti igralcev in igralk na vsaki posamezni tekmi Sportklub prve odbojkarske lige. Uspešnost ekipe se nato pretvori v točke. Večja kot je uspešnost izbranih odbojkarjev in odbojkaric, več fantazijskih točke uporabnik zbere. Točkovni sistemi so preprosti in lahko sledljivi.

PickYourSquad tako omogoča interakcijo z dogajanjem na tekmah ter več aktivnosti v povezavi z igralci, rezultati in statistiko. Dosedanje študije so tudi pokazale, da si tisti, ki sodelujejo v fantazijskih športih, ogledajo več tekem, preberejo več športnih novic, obiščejo več spletnih strani in klube podprejo z nakupom navijaških izdelkov, na drugi strani pa odbojkarji in odbojkarice postanejo bolj zanimivi za javnost in medije.

Foto: OZS

“Šport mora biti vznemirljiv”

PickYourSquad sta za OZS razvila Dunajčana Tobias Ofner in Max Marjanovic, tudi sama športnika in športna navdušenca, ki sta želela koncept fantazijskega športa v ameriških ligah NFL in NBA prenesti tudi na odbojko ter jo tako narediti še privlačnejšo za spremljanje: “Po raziskavah, ki smo jih opravili, smo ugotovili, da je trg fantazijskih športov v Evropi zelo slabo razvit. Fantazijski športi podpirajo ogromen svetovni trg z milijoni in milijoni igralcev vsak teden, zlasti v Severni Ameriki, Indiji in v Združenem kraljestvu, vendar v Evropi skorajda ni lig za fantazijske športe. Šport mora biti vznemirljiv, drzen, mladosten in sodoben. Tako gledalci postanejo navijači, športniki pa zvezde. Odločili smo se, da poizkusimo. Testno sezono smo izvedli v srednjeevropski ligi in ustvarili prvo evropsko ligo fantazijske odbojke. Pred sezono 2022/23 smo platformo še precej izboljšali in jo prilagodili, poskrbeli smo za novo grafično podobo, novo spletno stran in tudi nove funkcije znotraj same igre. S prenovljenim izdelkom smo uspeli pritegniti pozornost Odbojkarske zveze Slovenije.”

Slovensko prvenstvo bo skozi fantazijsko odbojko moč spremljati na tej povezavi, kjer si lahko ustvarite svojo ekipo in postanete njej trener.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje