Konec uroka: Earvin Ngapeth bo sanjal o Roku Možiču (VIDEO)

Odbojka 20. Feb 202312:23
Modena ni imela odgovora za odličnega Roka Možiča. Foto: Verona Volley

Izjemni Rok Možič je Verono popeljal do pete zmage v nizu v italijanskem prvenstvu. Pred polno domačo dvorano Pala Agsm AIM so na kolena spravili pravili favorizirano Modeno, ki smo jo pred dnevi videli tudi v Tivoliju.

Za kako močno ekipo gre, je dvakrat v enem tednu občutil slovenski prvak ACH Volley, ki ni imel nobenih možnosti za presenečenje, a Modena je naletela na mino v domačem prvenstvu.

Nastavila ji jo je vroča Verona, ki je po črnem nizu spet tista prava iz začetka sezone. Verončani letijo, na krilih pozitivne energije in zmagovalne serije pa je s 3:2 padla tudi Modena.

Verona je sicer že vodila s 2:0 v nizih, nato pa je mlada ekipa popustila in zvezdnikom iz Modene dovolila, da se vrne. Zmagovalca je dal peti niz, ki ga je Verona dobil s 15:10 in prišla do pete zaporedne zmage, s katero si je dva kroga pred koncem rednega dela dokončno zagotovila nastop v končnici.

Vedno si je želel tega

Pri odmevni zmagi je blestel slovenski reprezentant Rok Možič. Podpisal se je morda pred najboljšo predstavo v tej sezoni. V napadu je s kar 65-odstotnim izkoristkom dosegel 17 točk (17/26), po eno točko pa je dodal še servisom in blokom, ki ga je dosegel ravno proti prvi zvezdi Modene Earvinu Ngapethu. “Raje igra proti njim. Ko daš blok Ngapethu… To je tisto, o čemer sanja otrok…,” nam je Rokove sanje pred časom zaupal oče Peter Možič.

Možič ga ni ustavil le z blokom, pač pa je Francoza preluknjal tudi s servisom, kar mu še posebej veliko pomenilo. Kako tudi ne, saj Francoz velja za enega najboljših na svetu.

Izjemna predstava Roka Možiča proti Modeni:

Možič brez težav kos odgovornosti

21-letni Možič drugo leto zapored blesti pri Veroni. Da je ključni mož ekipe, govori tudi dejstvo, da mu je podajalec Luca Spirito zaupal zaključek v vseh treh nizih, ki jih je Verona dobila. Mariborčan je mojstrsko vse je vse izkoristil in razveselil polno dvorano v Veroni. Dosegel je tudi zadnjo točko za zmago in veliko navdušenje domačih navijačev, ko je raketo poslal ravno pod noge Ngapethu.

Rus spet na pravih obratih

Po poškodbi je se je na mesto korektorja vrnil Maksim Sapožkov. Dosegel je kar 29 točk, Noumory Keita jih je tako kot Možič dosegel 19. Odlično so ustavili Ngapetha, ki je v napadu porabil 32 žog, izkoristil jih je le deset. Verončani so ga kar sedemkrat ujeli v bloku in mu pristrigli peruti. Najboljši pri gostih je bil z 21 točkami Adis Lagumdžija, 15 pa jih je dodal še mladi Tommaso Rinaldi.

Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Verona prekinila črni urok

Modena je bila v zadnjem času zakleta za odbojkarje Verone. Nazadnje so Modeno premagali decembra leta 2019, nato pa je sledilo šest zaporednih porazov. Na treh je bil slabe volje tudi Možič, zdaj pa je urok prekinjen.

Pri Veroni niso skrivali navdušenja

“Po drugem nizu smo spet popustili, a mislim, da je to korak, ki se ga morajo mlade ekipe, kot je naša, še morajo naučiti. Gre le za mentalno zavoro, a vsi dobro delamo. Ekipa je vsak dan boljša. Zares smo lahko zadoovljni,” je po novi zmagi povedal pomočnik trenerja Verone Dario Simoni.

Po tednu premora v lov še za dve zmagi

Verona ima do konca rednega dela še dve tekmi. Naslednji konec tedna bo lahko s kavča spremljala zaključni turnir italijanskega pokala, nato pa sledi gostovanje pri Sieni, ki se krčevito bori za obstanek, na zadnji tekmi pa se bo doma pomerila s Cisterno. Verončani trenutno zasedajo peto mesto.

Drugi slovenski predstavnik v italijanski ligi Gregor Ropret s Perugio melje naprej. Prišli so še do 30 zmage v sezoni, 20 v italijanskem prvenstvu. Slovenski podajalec je pri zmagi s 3:0 proti Cisterni dosegel točko (as).

Lestvica italijanske Superlege:

Standings provided by Sofascore

Komentari

Vaš komentar