Lepše ne more biti, mladenič nasmejan do ušes

Odbojka 9. Sep 20229:00
Delite:
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska odbojkarska reprezentanca je obračun proti Ukrajini začela slabše od pričakovanj. Izgubila je prvi niz, po prihodu v igro Gregorja Roprete in Roka Možiča pa so stvari počasi začele obračati v želeno smer.

“Vesel sem, da mi je trener dal priložnost, da sem lahko pred takimi gledalci pokazal, kaj znam in zmorem. Pomembno je, da se je Slovenija uvrstila v polfinale in že z nestrpnostjo čakamo polfinalni obračun z Italijo,” je uspehu proti Ukrajini povedal mladi Rok Možič, ki je z 20 leti najmlajši v zasedbi Gheorgheja Cretuja.

Romun je mladega člana Verone aktiviral ob koncu drugega niza in ga nato zadržal v igri vse do konca. Možič je Cretuju odgovoril z odlično predstavo. “Ni lepšega občutka od tega, ko te trener pokliče in ti nato še steče v igri. Zagotovo nisem bil le jaz tisti, ki je obrnil tekmo, a nekaj se je spremenilo. Dosegli smo nekaj pomembnih točk in stvari so šle na boljše. Vnesel sem nekaj dodatne energije in dobro zamenjal Tončka, ki na tem turnirju blesti. Povsem človeško je, da pride slabši dan, zato pa mi čakamo, da lahko pomagamo. Vesel sem, da sem dobil priložnost, še bolj pa, kot sem že rekel, da je Slovenija na koncu zmagala in se uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva.

Trikotnik sprejemalcev za preobrat

Slovenci so prvič tudi v Stožicah pokazali igro s tremi sprejemalci in zaigrali brez klasičnega korektorja. Trojček Tine Urnaut, Klemen Čebulj in Rok Možič se je dobro znašel v tej atipični situaciji. “Urnaut in Čebulj sta opravila eno res super delo v coni štiri. Vedeli so, da ne bom dobil toliko žog, saj nisem tisti tipični korektor. Vse se je pomikalo na sredini in naprej. Tudi na težke, visoke žogo na visok ukrajinski blok smo dosegali točke in dokončno zlomili nasprotnika,” je novo taktično pri slovenski ekipi komentiral Možič.

Vse skupaj bi lahko prišlo v poštev tudi v bojih za odličje. “Zagotovo je tudi to ena izmed možnosti. Selektor ve, da ima tudi na klopi moči, ki lahko pomagajo. Ropret je pokazal, da lahko v vsakem trenutku vskoči in spremeni tekmo, zdaj je to uspelo tudi meni, res sem vesel, da sem upravičil zaupanje,” se je smejalo mladeniču iz Maribora.

Pohvala za Cretuja: Zato smo tukaj, kjer smo

Cretu na tem turnirju še ni naredil napake, zdi se, da se vsaka njegova poteza pade na plodna tla. “Uspeva mu vse, zato smo tudi tukaj, kjer smo. Vsa čast. V ekipo je vnesel novo energijo, ves čas je z nami in nas bodri. Ves čas nam govori, da moramo verjeti vase tudi v trenutkih, ko je težko, saj imamo v ekipi veliko kvalitete. Vesel sem, da se nam je pridružil. Gremo skupaj do konca,” je delo selektorja pohvalil Možič.

V vesoljsko ladjo po odličje

Boji za odličja se bodo igrali na Poljskem. V dvorani Spodek, ki spominja na vesoljsko ladjo. “Vsem nam je žal, da je tekmovanja v Stožicah konec, a že to, da smo lahko odigrali pet domačih tekem, je prekrasno. Navijači so bili fantastični, verjamem pa, da nas bo veliko ljudi prišlo spodbujat tudi na Poljsko,” je prepričan mladi sprejemalec.

Foto: Aleš Fevžer

Slovenski odbojkarji se bodo v soboto v prvem polfinalu ob 21. uri pomerili z močno Italijo, ki je Slovenci že dolgo niso premagali. Bili so boljši v Ligi narodov kot tudi na zadnjem finalu EuroVolleyja ravno v Katovica.

Sporočilo Roka Možiča slovenskim navijačem:

Komentari

Vaš komentar