Slovenci vnovič strli Nemce za preboj v četrtfinale (VIDEO)

Odbojka 3. Sep 202218:45 > 19:45 0 komentarjev
Foto: FIVB

V soboto smo na odbojkarskem svetovnem prvenstvu dobili prva dva četrtfinalista. Slovenci so v razprodanih Stožicah še drugič v nekaj dneh ugnali Nemčijo (3:1). Tokrat je nemška izbrana vrsta ponudila večji odpor kot v skupinskem delu, toda na koncu je bilo to dovolj zgolj za en osvojen niz. Italijani so bili pozno zvečer boljši Kube.

Slovenija je v vnovič razprodanih Stožicah proti Nemčiji iskala napredovanje v četrtfinale, toda v obračun so bolje vstopili Nemci, ki so na začetku prvega niza povedli za tri točke, kasneje pa so Slovenci odgovorili in prevzeli vodstvo, ki ga do konca prvega niza niso več izpustili. V enakem tempu varovanci Gheorgheja Cretuja vstopili tudi v drugi niz, ki so ga dobili še bolj zanesljivo kot prvega.

Sledil je tretji niz, kjer so boljšo predstavo prikazali nemški odbojkarji, slovenski napad pa nikakor ni stekel, posledično so Nemci ohranili upanje in tretji niz dobili z izidom 25:21. Še najbolj napet je bil četrti niz. Nobena od reprezentanc si dolgo časa ni uspela pripraviti večje prednosti, prvi so nekoliko pobegnili Slovenci (18:12), toda pregovorno nepopustljivi Nemci se niso predali in se v samem zaključku povsem približali Sloveniji. Toda vse to je bilo zaman, sledili sta dve točki slovenske izbrane vrste za eksplozijo navdušenja v Stožicah in napredovanje v četrtfinale.

Slovenijo v četrtfinalu čaka boljši iz obračuna med Nizozemsko in Ukrajino.

Slovenija – Nemčija 3:1 (18, 19, -21, 22)

Četrti niz je bil dolgo časa izjemno napet. Nobena od reprezentanc si ni uspela priigrati večje prednosti z izjemo Slovenije, ko je imela pred zaključkom že pet točk prednosti (20:15), toda Nemci se niso predali vse do samega zaključka, ko so zaostanek stopili na vsega eno točko (23:22). Toda ko je bilo to najbolj potrebno, je slovenska izbrana vrsta pokazala največ in z dvema zaporednima točkama osvojila odločilni niz za preboj v četrtfinale.

Vrhunci četrtega niza:

Podobno kot v prvi niz so tudi v tretji niz nekoliko bolje vstopili Nemci. Toda v primerjavi s prvim, je tokrat Nemčija ohranila zbranost skozi večji del niza in ga na koncu tudi zanesljivo dobila. Slovenci so se le nekajkrat približali, v ključnih trenutkih pa so bili premalo zbrani.

Vrhunci tretjega niza:

V drugem nizu so slovenski odbojkarji nadaljevali, kjer so končali v prvem. Ko so si priigrali prednost treh točk, so to prednost večji del niza ohranjali, v zaključnih trenutkih pa prestavili v višjo prestavo in zanesljivo dobili drugi niz s 25:19.

Vrhunci drugega niza:

Nemci so nekoliko bolje odprli prvi niz, toda v nadaljevanju so se Slovenci zbrali in povsem nadigrali nemško reprezentanco in ga zanesljivo dobili s 25:18.

Vrhunci prvega niza:

Svetovno prvenstvo, osmina finala:

Sobota, 3. september:
Slovenija – Nemčija 3:1 (18, 19, -21, 22)
Italija – Kuba 3:1 (21, -21, 24, 18)

Nedelja, 4. september:
17.30 ZDA – Turčija
21.00 Poljska – Tunizija

Ponedeljka, 5. september:
17.30 Nizozemska – Ukrajina
21.00 Francija – Japonska

Torek, 6. september:
17.30 Srbija – Argentina
21. Brazilija – Iran

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!