Po tako porazni predstavi je stvari najbolje prespati

Nogomet 14. Jul 202319:16 1 komentar
Žiga Repas
Foto: Aleš Fevžer

Žiga Repas je bil po visokem evropskem porazu Domžal proti Balzanu z 1:4 pričakovano močno razočaran, a obenem zatrjuje, da s soigralci še ne meče puške v koruzo. Čeprav so njihove možnosti za preboj v drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo minimalne, pa kapetan rumenih vseeno upa na senzacijo na povratni tekmi na Malti.

Domžalčanom na prvi tekmi uvodnega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo igra nikakor ni stekla, po drugi strani pa je njegovemu tekmecu, malteškemu Balzanu, uspevalo prav vse. Ob porazni predstavi slovenskega prvoligaša tako ne čudi, da je ta tekmo sklenil z visokim porazom 1:4 in tako še pred povratnim obračunom prihodnji teden ostal brez realnih možnosti za preboj v naslednji del tekmovanja.

“Boli, zelo boli. Mislim, da je po takšnem porazu najboljše, da vse skupaj prespimo in nato dobro analiziramo tekmo. Vseeno mislim, da smo prikazali nekaj dobrih stvari, ki jih velja upoštevati, obenem pa moramo odpraviti napake, ki so nas stale poraza,” je priznal kapetan Domžal Žiga Repas.

Žiga Repas
Foto: Aleš Fevžer

Kaj vse je šlo narobe domžalski zasedbi, je ob tako slabi predstavi težko našteti, a ob kar štirih prejetih zadetkih zagotovo lahko izpostavimo luknjičasto in neuigrano obrambo ter brezidejno igro v napadu, ki se je podobno kot pri Olimpiji le dva dneva pred tem, odvijal prepočasi. Naštete pomanjkljivosti tako ni uspela odpraviti niti boljša posest žoge domačih, s katero so sicer večji del tekme narekovali ritem.

“Imeli smo premoč v igri, a je imel nasprotnik svojo obrambo postavljeno zelo globoko na svoji polovici, zaradi česar nismo uspeli najti rešitve, kako jo prebiti. Po drugi strani je Balzan in z protinapadov in manjših prekinitev uspel doseči zadetke. Kaj je botrovalo temu, ne vem, glave so zaenkrat prevroče,« je razočarano razlagal Repas, obenem pa priznal, da so med napadanjem nasprotnikovega gola preslabo pokrivali njihove napadalce. “Posledično so lažje prihajali do protinapadov, iz katerih so zelo nevarni,” je ocenil vezist.

S soigralci še ni izgubil upanja

Nobenega dvoma ni, da so igralci trenerja Simona Rožmana pred dvobojem veljali za favorite. Temu je pritrjevala tudi ocenjena vrednost obeh ekip. Domžale so namreč ovrednotene na 4,76 milijona evrov, Balzan na 2,76. A kot je zatrdil 22-letnik, svojega tekmeca zagotovo niso podcenjevali. “Mislim, da smo se dovolj dobro pripravili nanje. Presenetilo nas je, da so zabili iz praktično vsake priložnosti, njihova igra niti ne. Smo pa bili v določenih elementih igre preslabi in pod našo ravnjo. Na povratni tekmi bomo morali biti bolj mirni pri zaključevanju napadov, obenem pa upati na najboljše.”

Foto: Aleš Fevžer

A časa za večje popravke v igri Domžalčani nimajo, saj jih povratna tekma čaka že prihodnji torek. Repas kljub temu ne obupuje in potihoma upa, da mu bo uspelo s soigralci na Malti pripraviti senzacijo. “Najprej moramo vse skupaj prespati. Zdaj bomo šli na vse ali nič, obenem pa upali, da nam uspe zmagati. Časa ni veliko, saj že v nedeljo potujemo na Malto. A tako je v nogometu. Enkrat smo že dosegli štiri gole na Malti. Vse je možno, le upati moramo in odpraviti napake, saj smo dovolj kakovostni, da se vrnemo,” je pripomnil nogometaš.

Maltežani ostajajo previdni

Oliver Spiteri
Oliver Spiteri (Foto: Aleš Fevžer)

Pričakovano so bili precej bolj zadovoljni po tekmi v taboru Balzana, ki je vpisal šele svojo tretjo zmago v evropskih tekmovanjih. “Nismo vajeni tako deževnega vremena, a moji igralci so sijajno opravili svoje delo. S taktičnega vidika so bili fantastični. Pomerili smo se proti odlični ekipi, zato vem, da nas na povratni tekmi na Malti čakajo povsem druge Domžale. Kljub visoki zmagi je tekma tu predstavljala komaj prvi polčas,” je ostal previden trener gostujoče ekipe Oliver Spiteri, sicer navdušen nad gostoljubjem, ki so ga bili deležni ob prihodu v Slovenijo.

Vsi zadetki na tekmi Domžale – Balzan:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje