Radomlje do pomembne zmage v boju za obstanek

Nogomet 12. Mar 202320:07
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Radomelj so v 26. krogu Prve lige Telemach v Domžalah premagali ljubljanski Bravo s 3:1 (1:1).

Nogometaši Radomelj so zabeležili pomembno zmago v boju za obstanek v ligi. Prvič v sezoni so poln izkupiček zabeležili pred svojimi navijači v Domžalah, s tem pa na lestvici spet prehiteli Gorico in Tabor Sežano, tokratnemu tekmecu pa se približali le na dve točki zaostanka.

V prvem polčasu ni kazalo na tak razplet. Gosti so bili boljši, nevarnejši tekmec, v 26. minuti so tudi povedli, ko je po strelu Martina Kramariča nespretno ali nesrečno posredoval Ognjen Gnjatić in premagal svojega vratarja.

Toda po akciji bratov Maria in Filipa Čuića je v zadnjih trenutkih prvega dela slednji poskrbel za izenačenje, kar je v nadaljevanju Radomljam priborilo prednost, ki so jo na igrišču tudi izkoristili. Najprej so zadeli okvir vrat, nato imeli tudi nekaj sreče, ko je David Flakus Bosilj neoviran prišel v kazenski prostor, toda streljal mimo bližnje vratnice, v končnici pa po nekaj zgrešenih polpriložnost vendarle prišli do zadetka.

Oba zadetka sta bila plod podaj z desne strani, najprej je bil v 75. minuti natančen Ester Sokler, v 85. minuti pa je z glavo končni izid postavil Uroš Korun.

V naslednjem krogu se bodo Radomlje merile z Domžalami, Bravo, ki se je po seriji slabih rezultatov znašel v boju za obstanek, pa bo gostil Maribor.

Radomlje – Bravo 3:1 (1:1)

Stadion v športnem parku Domžale, sodniki: Habobović, Pospeh, Mertik.
Strelci: 0:1 Gnjatić (25., a.g.), 1:1 F. Čuić (45.), 2:1 Sokler (78.), 3:1 Korun (85.).
Radomlje: Velić, F. Čuić (od 75. Pogačar), M. Čuić, Dobrovoljc, Gnjatić (od 46. Nlandu), Hrvoj, Korun, Marković, Nuhanovič, Sokler (od 87. Cerar), Zulić (od 46. Sošić).
Bravo: Orbanič, Flakus Bosilj (od 82. Štor), Bušnja (od 79. Marjanac), Jakšić, Katinić, Kavčič, Kramarič, Kurtović, Spanring, Svetlin (od 79. Selan), Trdin (od 82. Kurež).
Rumeni kartoni: Sokler, F. Čuić; Trdin, Bušnja, Spanring.

Komentari

Vaš komentar