Dejan Petrovič se je vrnil po več kot 300 dneh

Nogomet 12. Mar 202319:17
Dejan Petrovič
Dejan Petrovič je okreval po dolgotrajni poškodbi. FOTO: Profimedia.

V avstrijskem prvenstvu smo danes videli kopico nastopov slovenskih nogometašev. Najbolj veseli, da se je po skorajda enoletnem okrevanju po hudi poškodbi na zelenice vrnil vezist Dejan Petrovič.

Dejan Petrovič je v zaključku tekme zaigral že pred tednom dni proti Salzburgu in se po hudi poškodbi na zelenice vrnil po več kot 300 dneh, danes pa se prvič po 319 dneh vrnil v začetno postavo dunajskega Rapida, tako pravijo poročila iz Avstrije, odigral zelo solidnih 76 minut pri zmagi z 2:0 nad Tirolom, pri katerem sta od prve minute zaigrala še dva slovenska nogometaša. Sandi Ogrinec je bil na igrišču 65, Žan Rogelj pa vseh 90 minut.

Po sijajni predstavi in hat-tricku, ki mu je uspel pred tednom dni, se je sploh prvič letos v začetni postavi Salzburga znašel Benjamin Šeško in odigral vseh 90 minut pri zmagi nad Laskom v gosteh z 2:0. Tokrat ni zadel.

Zmage sta se z graškim Sturmom veselila tudi Tomi Horvat in Jon Gorenc Stanković, ki sta odigrala 75 oziroma 90 minut pri domači zmagi nad dunajsko Austrio.

Po 21 odigranih tekmah je vodilni klub na lestvici Salzburg, ki ima 54 točk. Sturm je s 45 točkami na drugem mestu, Rapid pa s 33 na četrtem. Tirol jih ima 28 in je sedmi.

Komentari

Vaš komentar