Slovenci padli v težko skupino

Odbojka 30. Sep 202117:44 > 18:57 0 komentarjev
Slovenskim odbojkarjem žreb ni bil najbolj naklonjen, a fantje so že večkrat dokazali, da lahko premagajo vsakogar. Foto: Guliverimages

Slovensko odbojkarsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu, ki ga bo 2022 gostila Rusija, laka izjemno težek začetek. V skupini D se bodo v Ufi merili z aktualnimi olimpijskimi prvaki Francozi, Nemci, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Andrea Giani, in Kamerunom.

V Moskvi so določili skupine za svetovno prvenstvo 2022, ki bo v Rusiji potekal med 26. avgustom in 11. septembrom. Žreb Slovencem ni bil naklonjen, saj se bodo v skupini D v Ufi pomerili z olimpijskimi prvaki Francozi, ki slovenski reprezentanci ne ustrezajo, žreb pa je Slovencem namenil tudi najtežjega tekmeca iz drugega bobna Nemce, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Andrea Giani.

Tretji tekmec Slovencev bo afriški predstavnik Kamerun.

VIDEO: Trenutek, ko je bilo jasno, kje bo igrala Slovenija:

Ropret: Napočil čas tudi za Francoze

“Naša reprezentanca je že nič kolikokrat dokazala, da na največjih tekmovanjih lahko doseže vrhunske uvrstitve. Skupina je korektna, z našimi starimi znanci in mislim, da je napočil čas, da na velikih tekmovanjih premagamo tudi Francoze. Medtem, ko bodo za Slovenijo znova spet igrali vsi naši najboljši fantje, se bodo Francozi zelo verjetno soočili vsaj z delno menjavo generacij, podobno velja tudi za Nemčijo. Afriške reprezentance so znane po izjemnih telesnih sposobnostih, so pa nekoliko slabše tehnično in taktično podkovane in čeprav ne sodijo med reprezentance, na katere bi veljajo računati, jih zato ne gre podcenjevati. Formo bo treba iz tekme v tekmo stopnjevati in se vedno znova dokazovati. Le to na lahko prinese dober rezultat. Tako kot verjetno vsi ostali pa si tudi sam želim, da tekmovanja ne bo krojil koronavirus in da bomo spremljali takšno prvenstvo kot v preteklosti.”

Najlažjo skupino je ples kroglic namenil Brazilcem. V skupini B se bomo udarili z Japonci, Kubo in debitantom na svetovnih prvenstvih Katarjem, najbolj izenačena pa se zdi skupina F, ki jo tvorijo Argentinci, Iranci, Nizozemci in Egipčani.

Po prvem skupinskem delu sledi še drugi, v katerega napreduje 16 najboljših izbranih vrst (od tega tudi štiri najboljše tretjeuvrščene ekipe), ki bodo razdeljene v štiri skupine.

Na krstnem nastopu 12. mesto

Slovenci bodo po letu 2018 na svetovnem prvenstvu nastopili drugič. Na svojem krstnem nastopu so pod vodstvom Slobodana Kovača zasedli 12. mesto. V prvem delu so morali priznati premoč Argentini (2:3) in domačinki Italiji (3:1). V drugem delu so naprej premagali Belgijo, nato pa klonili proti Braziliji (0:3) in Avstraliji (2:3) ter se poslovili od tekmovanja.

Naslov branijo Poljaki, ki bodo v Rusiji lovili svoj tretji zaporedni naslov svetovnih prvakov, četrtega skupno. Po tri naslove imajo še Brazilci in Italijani. Največ, kar šest zlatih odličij, ima nekdanja Sovjetska zveza.

Žreb skupin za SP 2022:

Skupina A (Moskva): Rusija, Srbija, Tunizija, Portoriko

Skupina B (Kemerovo): Brazilija, Japonska, Kuba, Katar

Skupina C (Novosibirsk): Poljska, ZDA, Mehika, Bolgarija

Skupina D (Ufa): Francija, Slovenija, Nemčija, Kamerun

Skupina E (Jekaterinburg): Italija, Kanada, Turčija, Kitajska

Skupina F (Krasnojarsk): Argentina, Iran, Nizozemska, Egipt


Kakovostni bobni:

Boben 1: ZDA, Slovenija, Srbija, Iran, Japonska, Kanada

Boben 2: Kuba, Tunizija, Nizozemska, Nemčija, Mehika, Turčija

Boben 3: Egipt, Katar, Bolgarija, Kitajska, Portoriko, Kamerun

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!