Med sedem najboljših navijači izglasovali le enega Slovenca

Odbojka 24. Sep 202116:04 > 19:08 0 komentarjev
Gregor Ropret. Foto: Guliverimage

Evropska odbojkarska zveza je razglasila najboljšo postavo minulega evropskega prvenstva. Od Slovencev je mesto v njej našel zgolj Gregor Ropret, ni pa Janija Kovačiča. Najboljših sedem so sicer odločili navijači s spletnim glasovanjem.

Slab teden dni po koncu evropskega prvenstva v odbojki so pri Evropski odbojkarski zvezi (CEV) sporočili, katerih sedem igralcev je uvrščenih v najboljšo postavo Eurovolleyja 2021 (All Star Team). To so:

Slovenec Gregor Ropret na položaju podajalca, Nizozemec Nimir Abdel Aziz na položaju korektorja, Srb Marko Podraščanin in Poljak Piotr Nowakowski na položajih blokerjev, Italijana Daniele Lavia in Alessandro Michieletto na položajih sprejemalcev in Italijan Fabio Balaso kot prosti igralec. Od Slovencev je tako v idealni sedmerici le en odbojkar, pa čeprav so izbranci Alberta Giulianija igrali izvrstno in Češko ter Poljsko zapustili s srebrno kolajno okoli vratu.

Ropret je po podatkih Odbojkarske zveze Slovenije prejel več kot 375 tisoč glasov navijačev z vsega sveta. Od ostalih Slovencev je Tonček Štern med korektorji zasedel tretjo mesto, med sprejemalci sta bila Tine Urnaut in Klemen Čebulj ob koncu glasovanja drugi in tretji. Med blokerji je drugo mesto zasedel Jan Kozamernik, četrto pa Alen Pajenk. Drugi pa je bil po glasovih na položaju libera tudi Jani Kovačič.

Zanimivo je, da navijači v najboljšo ekipo prvenstva niso izglasovali italijanskega podajalca Simoneja Gianellija, ki je po izboru krovne zveze prejel nagrado za najbolj koristnega igralca turnirja (MVP).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!