Poslavlja se zabavljač, ki je paral živce Rafaelu Nadalu (VIDEO)

ATP 20. Jan 202417:06 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Teniška sezona 2024 bo zadnja v karieri za enega izmed najbolj zabavnih športnih likov tega tisočletja. Po koncu koledarskega leta bo lopar v kot postavil Dustin Brown, znan pod nadimkom "Dreddy".

Teniški igralec je zaslovel s svojo zgodbo, kako po svetu potuje kar v avtodomu, saj mu najprej jamajška, potem pa nemška teniška zveza nista finančno pomagali do te mere, da bi se lahko normalno preskrbel.

Kariera, ki je bila posuta s trnjem, je Brownu v spomin še posebej vtisnila dve zmagi proti Rafaelu Nadalu, obe na travnatih zelenicah. Španca je leta 2014 najprej porazil v domačem Halleju, leto kasneje pa še v katedrali tenisa, ko je v 2. krogu Wimbledona “Rafo” poslal domov že po drugem krogu.

Brown v karieri sicer ni osvojil niti enega ATP naslova, a je pustil velik pečat kot eden izmed najbolj atraktivnih teniških igralcev, ki se je vrgel tudi za kakšno žogico, ko to niti ni bilo potrebno.

Krajšane žogice, lobi, požrtvovalna igra pri mreži, udarci med nogami itd. – to so bili udarci, s katerimi je žel simpatije teniških navdušencev po celem svetu, pa četudi višje od 64. mesta na ATP lestvici nikdar ni posegel.

“Žal je minilo kar nekaj časa, odkar sem nazadnje tekmoval, še zmeraj imam težave z bolečinami v križu od lanskega ATP turnirja v Stuttgartu. Svojo športno pot sem začel leta 2002 in po 22 letih sem vas želel obvestiti, da bo to moja zadnja sezona. Bila je kar nora pot, a me je napolnila ter poskrbela za obilo zabave. Upam, da se kmalu vidimo,” je na družbenem omrežju Instagram danes zapisal povsod priljubljeni “Dreddy”, ki je v vitrine pospravil dva pokala za zmago na ATP turnirjih v konkurenci parov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!