Obupna diagnoza poškodbe pri Petri Vlhovi

Alpsko smučanje 20. Jan 202416:22 1 komentar
FOTO: Profimedia

Prišle so prve informacije o resnosti poškodbe pri slovaški alpski smučarki Petri Vlhovi. Specialistka za tehnični disciplini je v prvem teku današnjega veleslaloma v domači Jasni padla in si močno načela koleno.

Žal je sezone 2023/2024 za Vlhovo že konec.

Slovaška zvezdnica zimskega cirkusa si je huje poškodovala koleno in zato bo vse preostale tekme sezone morala izpustiti. Usoda je hotela, da se to zgodi ravno na njeni domači tekmi v Jasni pod Tatrami.

Po besedah njenega trenerja Maura Pinija ima Vlhova strgane križne vezi in notranje stranske vezi v desnem kolenu. Osemindvajsetletna smučarka je po treh slalomskih zmagah v svetovnem pokalu skupaj z Mikaelo Shiffrin kandidirala za mali kristalni globus v tej tehnični disciplini, hkrati pa z 802 točkama zasedala tudi drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.

“Petra ni v dobrem stanju, še zmeraj je na protibolečinskih tabletah, a je svoj pogled že usmerila naprej. Ni ne prva, ne zadnja s tako poškodbo. Celotna ekipa gleda v prihodnost,” je za avstrijske medije povedal Pini. Slovaška strmina je bila sicer danes neprijazna tudi upokojene avstrijske smučarke Nicole Hosp, ki se je v Jasni po progi za televizijo ORF spustila s kamero in po padcu utrpela blažje poškodbe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje