Cirstea: "Mene precej bolj zmerjajo"

Pokal Bille Jean King 22. Apr. 201722:41 > 23:01
Delite:
Cameron Spencer, Getty Images

Sorana Cirstea je Johanno Konto obtožila, da se je včeraj med njunim srečanjem za obstanek v 2. svetovni skupini Pokala Federacij nekoliko posiljeno začela jokati.

Naj spomnimo – včeraj je na srečanju Romunije in Velike Britanije za velik škandal poskrbel romunski kapetan Ilie Nastase. Žalil je sodnika, Konto, potem pa zdrahe delal še na tribuni in moral oditi v slačilnico.

Konta se je razjokala, tekma pa je bila pri vodstvu Britanke (6:2, 1:3) za 25 minut prekinjena. Po nadaljevanju je “Jo” umagala 6:2, 6:3. 

Zakaj je Konta začela jokati pri 1:3?! Meni so po svetu gledalci namenili že precej hujše psovke. Proti Britankam smo se zelo lepo obnašali. Mislim, da to obnašanje do nas ni sprejemljivo samo zato, ker smo pač bolj revna država,” se je jezila Cirstea. Britanska stran se ni odzvala.

https://twitter.com/tumcarayol/status/855895098093178880

“Ne bom ponavljala Nastasejevih besed, ker se to za takega gospoda ne spodobi, sicer pa si takih žaljivk ne zasluži nobeno živo bitje,” je povedala kapetanka Anne Keothavong. Po prvem dnevu tekmovanja je izid med reprezentancama izenačen na 1:1.