Za zmago v Pokalu Federacij Belorusija in ZDA

Pokal Billie Jean King 23. Apr 201723:34 > 23:52
Twitter

Belorusinjam se je v finalu elitne skupine Pokala Federacij danes povsem zasluženo pridružila še reprezentanca ZDA, potem ko so v Tampi varovanke Kathy Rinaldi s 3:2 odpravile Češko.

Drugi igralni dan se je začel odlično za ameriško izbrano vrsto, saj je Coco Vandeweghe s silovitim tenisom “pospravila” Katerino Siniakovo. Če je Čehinja v prvem nizu še tekmovala, je bila v drugem visokorasla polfinalistka OP Avstralije za kakšna dva razreda boljša, udarjala “winnerje” levo in desno ter prišla do zmage 6:4, 6:0. ZDA so povedle z 2-1 v zmagah.

Potem je na sceno stopila 17-letna Marketa Vondroušova. Češki kapetan Petr Pala, ki je s seboj na Florido vzel B ekipo brez prvih štirih zvezdnic, je zmagovalko letošnjega WTA turnirja v Bielu poslal na igrišče, naj izenači ter izsili še peti obračun, tekmo parov. Za ZDA je nastopila Lauren Davis, a se domačinom računica ni izšla. Vondroušova je zmagala 6:2, 7:5 in izenačila na 2-2 v zmagah.

Po približno polurnem premoru sta bili znani dovjici, ki se bosta udarili za finale. Čehi so se odločili za navezo Siniakova/Krystina Pliškova, ameriška debitantska kapetanka Kathy Rinaldi (letos je v tej vlogi prvič) pa je ob izkušeno Bethanie Mattek Sands postavila “razbijačico” Vandeweghe ter zadela v polno.

Domačinki sta od začetka delovali odlično. Mattkova je bila natančna pri mreži, Vandeweghe je spet udrihala z osnovne črte, Čehinji pa sta preveč grešili in po uri ter 22 minutah je bilo srečanja konec v korist domačih (6:2, 6:3.).

Finale elitne svetovne skupine med Belorusijo in ZDA bo na sporedu 11. in 12. novembra v Minsku.