Timi Zajc se je prebudil ob pravem času (VIDEO)

Smučarski skoki 26. Jan 202417:20 1 komentar

V slovenskem taboru imajo po polovici posamične tekme na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih na Kulmu v Avstriji kar nekaj razlogov za zadovoljstvo. Zasluge za to ima predvsem Timi Zajc, ki pred sobotnim nadaljevanjem preizkušnje zaseda prvo mesto, v igri za odličje pa ostaja tudi Lovro Kos.

Morda mu v svetovnem pokalu nikakor ne steče, a Timi Zajc si ni mogel izbrati bolj idealnega trenutka, da ujame formo. Triindvajsetletni slovenski smučarski skakalec je po prvem dnevu posamične tekme v Kulmu s skokoma dolgima 228,5 in 227 metra deklasiral konkurenco in ima pred sobotnim nadaljevanjem zajetnih 12,3 točke prednosti pred drugouvrščenim domačinom Stefanom Kraftom.

Zajcu se je po današnjih nastopih upravičeno izrisal širok nasmešek na obrazu, ki smo ga v letošnji zimi pri njem zagotovo pogrešali, močno pa si je bržkone oddahnil tudi glavni trener slovenskih orlov Robert Hrgota.

“Po drugem skoku je Timi dobil zaupanje, ki ga je morda potreboval, da je v tekmovalni seriji naredil tekoče gibanje in dobil sproščenost, ki sta mu manjkala skozi celotno sezono. Take skoke je kazal že na treningih, a se mu na tekmah ni izšlo. Na srečo se je prebudil ob pravem času. Jutri je treba le nadaljevati in mislim, da lahko uživa, saj je v formi,” je svojega tekmovalca, ki na Kulmu brani naslov svetovnega podprvaka izpred dveh let pohvalil Hrgota.

Foto: Profimedia

Kos lahko v soboto nastopi samozavestno

Za dodaten optimizem v slovenskem taboru je poskrbel tudi Lovro Kos, ki v sobotno nadaljevanje tekme vstopa kot peti, a z zaostankom 7,7 točke za tretjeuvrščenim Norvežanom Johannom Andrejem Forfangom ostaja v igri za odličje. Mladeniču, ki sploh prvič nastopa na svetovnem prvenstvu v poletih, je sicer še bolje kazalo po prvi seriji, ko je zasedal tretje mesto.

“Predvsem v prvi seriji je bil njegov skok tehnično lep, v drugi pa je morda v želji po rezultatu, nenazadnje prvič nastopa na svetovnem prvenstvu v poletih, napravil napako. A na srečo je v takšni formi, da si lahko privošči tudi kakšno napako. Jutri lahko nastopi samozavestno,” je zatrdil Hrgota.

Foto: Profimedia

Peter in Domen Prevc še malo zakrčena

Manj prepričljiva od Zajca in Kosa sta bila tokrat brata Domen in Peter Prevc. Prvi je po današnjih poletih priznal, da je storil preveč napak, drugi pa potožil, da mu morda manjka kakšen polet več, potem ko je lani zaradi poškodbe izpustil tako polete v Vikersundu kot Planici. Kljub temu oba po prvem dnevu zasedata solidno 15. in 16. mesto.

“Pri njima je bilo videti, da sta še malo zakrčena. Samozavest imata kot tudi samozavest ter mirnost, zato verjamem, da bodo njuni poleti v nadaljevanju še daljši in še boljši,« je sklenil glavni trener slovenskih skakalcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje