Umrl človek, ki je Ibrahimoviću rešil kariero

Nogomet 27. Sep 202110:42 > 11:09 0 komentarjev
Zlatan Ibrahimović si je leta 2017 tko hudo poškodoval koleno, da so mnogi menili, da je njegove resne športne poti konec. Foto: AP Photo/Dave Thompson

Po težki borbi z rakom je umrl Freddie Fu, eden najbolj znanih svetovnih kirurgov, ki je med drugim v najtežjem trenutku v karieri pomagal tudi Zlatanu Ibrahimoviću.

V Hong Kongu rojeni zdravnik si je kariero zgradil v ZDA. Od leta 2008 bil predsednik ameriške ortopedske klinike za športno medicino. S svojo ekipo je naredil preko 100 študij o zdravljenju poškodovanih kolen in prejel številne nagrade, k njemu pa je leta 2017 po težki poškodbi zatekel tudi veliki Zlatan Ibrahimović.

Na tekmi med Manchester Unitedom in Anderlechtom si je pri doskoku na nogo potrgal vse kolenske vezi in mnogi so bili mnenja, da popularni Šved ne bo več igral profesionalnega nogometa. A to je bil račun brez krčmarja, Fu in ekipa so Ibrakadabro sestavili nazaj.

Huda poškodba Ibrahimovića na tekmi z Anderlechtom:

“Dolgujem mu vse”

Izjemni Šved, ki bo čez nekaj dni dopolnil že 40 let, igra še danes. Po poškodbi kolena je z Old Trafforda odšel v LA Galaxy, od leta 2020 pa brani barve AC Milana, kjer je že igral v sezoni 2011/12.

Po Fujevi smrti se je oglasil tudi Ibra: “Freddie Fu mi je dal drugo priložnost v karieri. Zaradi njega sem še vedno na vrhu. Dolgujemo mu vse. Hvala, Freddie, počivaj v miru,” je zapisal pod fotografiji, na kateri pozirata skupaj s Fujem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!