V Šiški so se spraševali po zdravju sodnika Juga

Nogomet 28. Nov 202117:58 > 22:50 0 komentarjev
Bravo - Koper

Dvoboj 18. kroga v Prvi ligi Telemach med Bravom in Koprom je bolj kot na nogometnega spominjal na vaterpolskega. Na povsem razmočenem igrišču v Šiški in v razmerah na meji regularnosti so se bolje znašli gosti z Obale, ki so slavili z 2:1 in vpisali še enajsto prvenstveno zmago.

Ko je glavni sodnik Matej Jug v močnem deževju kljub z vodo povsem napojeni zelenici stadiona Žak odredil, da se bo tekma med Bravom in Koprom odigrala, začudenih obrazov na tribuni ni manjkalo. “Igra se samo za sodnike,“ so padali očitki iz koprskega tabora. “Pa saj imamo prosti še dve sredi,“ smo lahko slišali.

Glede na položaj obeh ekip na prvenstveni razpredelnici se je danes obetal nadvse zanimiv nedeljski obračun, a v skoraj nemogočih razmerah na meji regularnega v nogometni predstavi niso uživali ne gledalci, ne igralci. “Škoda, tako za igralce kot navijače. Danes bi lahko gledali res dober nogomet. Še posebej na vložek. Oboji smo pri vrhu,“ je po tekmi razmišljal trener Brava Dejan Grabić.

“Hvala bogu se ni nihče resno poškodoval“

Kljub nepovezani in počasni igri smo lahko videli tri zadetke in zmago Kopra (2:1), ki je vsaj začasno Mariboru pobegnil na tri točke. “Mislim, da ste lahko videli, kakšna je bila tekma. Nogometa je bilo bolj malo, a mislim, da smo se razmeram dobro prilagodili. Iz igre smo dali dva gola in zasluženo slavili,“ je povedal strokovnjak na klopi Kopra Zoran Zeljković in pogoje, podobno kot njegov stanovski kolega, označil za neregularne.

Bravo - Koper

“O tem ne bi govoril, ker je vse zaman. Karkoli rečeva … Z Dejanom sva svoje mišljenje povedala pred tekmo. Oba sva bila za odpoved. Takšnih tekem ne podpiram. Na koncu je zdravje igralcev vedno na prvem mestu in hvala bogu se ni nihče resno poškodoval. Bilo je ogromno startov, ki bi se lahko zaključili tudi precej drugače. To ni dobro,“ je pripomnil Ljubljančan na čelu vodilne zasedbe prvenstva.

Lubej bi sodnika povprašal po zdravju

Visok davek je na koncu plačalo tudi igrišče. Delavci na stadionu so že med premorom hiteli s krpanjem povsem uničene igralne površine, zaradi česar se je drugi polčas začel s sedemminutno zamudo. Da bi se tekma po prvih 45 minutah vseeno odpovedala, ni uspel doseči niti direktor zavoda Šport Ljubljana Zoran Lubej, ki je med polčasom zaman apeliral na delegata tekme Danila Levačiča.

Vrhunci s tekme med Bravom in Koprom:

“Igrišče ste uničili za nadaljnje tekme. Kako ga bomo uspeli urediti do konca februarja,“ jeze ni skrival Lubej, medtem ko je delegat s prstom pokazal na sodnike, ki naj bi imeli zadnjo besedo. “Ne bom sedaj sodnika spraševal po zdravju,“ mu je odvrnil nekdanji rokometaš.

Takšne tekme so nesmiselne

Podobno nezadovoljen je bil tudi Grabić, saj Bravo pred zaključkom jesenskega dela čakata še domači tekmi proti Radomljam in Aluminiju.

“Že zdaj smo kot zasilni načrt poskušali imeti Stožice. Rečeno je bilo, da bi tekmo tam odigrali v torek, a ne vem, kje se je zapletlo,“ je dejal 41-letnik in napovedal, da bo obračunov, kot je bil današnji, v prihodnje bržkone še več. “November je bil še v redu. Nekaj bo treba narediti. Takšne tekme so nesmiselne, slovenski nogomet nima od tega čisto nič.“

Bravo - Koper

Grabić tudi sicer rešitev za dvig rezultatske krivulje svoje ekipe, ki je vpisala že četrti domači poraz, vidi prav v selitvi v Stožice. “Kakorkoli obrnemo, nam igrišče v Šiški ne odgovarja. Imamo hitro ekipo, ki si lahko dovoli, da ima zadnjo linijo visoko, rabimo pa prostor po osvojeni žogi. Tu smo lahko zares nevarni, kar se je letos že potrdilo. Že dve, tri sezone prosim nadrejene, če bi lahko kaj naredili v tej smeri. Res je stadion v Šiški je naš dom in težko se je odločiti čez noč, a če želimo graditi resno zgodbo, bomo morali tudi zaradi razvoja igralcev zamenjati stadion,“ je sklenil trener Brava.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!