Vidovšek o nespametni potezi, za katero se je opravičil

Nogomet 24. Okt 202211:141 komentar
Matevž Vidovšek. FOTO: Jure Banfi.

V nedeljskem nogometnem večeru Olimpija ni uspela streti odpora trdožive Gorice, ki je proti vodilni ekipi lige osvojila zasluženo točko (0:0). A kdo ve, kako bi se tekma razpletla, če bi bil v 16. minuti izključen vratar Olimpije Matevž Vidovšek. Slednji je po tekmi iskreno priznal, da njegova poteza ne sodi na nogometna igrišča.

Nespametna poteza Matevža Vidovška

Po obračunu 14. kroga med Gorico in Olimpijo se največ govori o dogodku iz 16. minute, ko je po trku z Alenom Krajncem v kazenskem prostoru vratar zmajev Matevž Vidovšek popolnoma izgubil živce in nasprotnikovega krilnega napadalca z glavo zrušil po tleh. Sodnik Slavko Vinčič ga je kaznoval samo z rumenim kartonom, VAR se ni vmešal.

“Nisem si še pogledal posnetka, ampak moja reakcija je bila nespametna. Opravičil sem se igralcu in sodniku. Bila pa je to moja napaka,” iskreno o dogodku razmišlja Matevž Vidovšek.

FOTO: alesfevzer.com

Krajnc: Čisti rdeči karton

Ob polčasu smo pred mikrofon Sportkluba ujeli tudi Alena Krajnca: “To je po mojem mnenju čisti rdeči karton. Udaril me je z glavo. Ne vem, zakaj ga sodniki niso izključili, a tako pač je in s tem se je treba sprijazniti.”

Olimpija mora dobiti vsako tekmo

V taboru zmajev s točko niso bili zadovoljni. Standardi v tej sezoni so postavljeni visoko in le remi proti predzadnji ekipi lige zeleno-belih ne navdušuje, ravno nasprotno.

“Olimpija mora zmagati na vsaki tekmi. Dali smo vse od sebe, a se ne slepimo – to ni bila naša najboljša tekma. Iz tega se moramo nekaj naučiti. Vsaka ekipa, ki se bori za vrh lestvice težje igra proti ekipami z dna lestvice, ki se postavijo v obrambo in čakajo na svoje priložnosti. Nikomur v tej ligi ni lahko,” še priznava vratar, ki je z včerajšnjo predstavo podrl klubski rekord in je zdaj najdlje nepremagani vratar Olimpije v njeni zgodovini.

Komentari

Vaš komentar