Nekaznovana neumnost Vidovška, o kateri se govori

Nogomet 23. Okt 202218:03 4 komentarji
Matevž Vidovšek. FOTO: Jure Banfi.

Matevž Vidovšek je v uvodnih minutah obračuna med Gorico in Olimpijo postregel z nekaj odličnimi obrambami, a si pozneje privoščil veliko neumnost, zaradi katere bi skorajda zagotovo moral biti izključen. Slovenski sodnik Slavko Vinčić mu je pošteno pogledal skozi prste, mladi vratar pa je potem tudi tokrat ohranil nedotaknjeno mrežo, tekma se je končala z remijem 0:0, in nadaljeval neverjeten niz nepremagljivosti.

Matevž Vidovšek je že v uvodnih desetih minutah tekme proti Gorici zbral tri obrambe in nadaljeval niz nepremagljivosti v prvi slovenski ligi. Vratar, ki je brez dvoma prvo ime Olimpije v tej sezoni, pa si je v 15. minuti tekme proti Gorici privoščil veliko neumnost.

Po dvoboju z Alenom Krajncem je namreč za hip izgubil živce in nasprotnika s čelom udaril v glavo. Izkušen branilec Gorice je kot pokošen padel po tleh, zagotovo pa bo v naslednjih dneh v slovenskem nogometnem prostoru barva kartona, ki mu ga je po tem pokazal glavni sodnik Slavko Vinčić, dvigovala veliko prahu.

Trenutno najboljši slovenski nogometni sodnik, ki bo sodil tudi na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Katarju, ga je namreč kaznoval le z rumenim kartonom, posredoval pa ni niti VAR.

Kaj se je v Novi Gorici zgodilo?

Krajnc: Čisti rdeči karton

Ob polčasu je naš leteči reporter Jaka Kozmelj o sporni situaciji iz 15. minute povprašal tudi enega od dveh akterjev dogodka. “To je po mojem mnenju čisti rdeči karton. Udaril me je z glavo. Ne vem, zakaj ga sodniki niso izključili, a tako pač je in s tem se je treba sprijazniti,” je povedal 27-letni branilec Gorice Alen Krajnc.

Kaj bo povedal Damir Skomina?

Zanimivo bo videti, kaj bo o tem dogodku povedal najboljši slovenski sodnik vseh časov, upokojeni Damir Skomina, ki bo naš gost v jutrišnjem sodniškem kotičku v oddaji Pod prečko na SportKlubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje