Zahović navdušen nad odzivom: To je Slovenija

Liga narodov 13. Jun 20220:16 > 0:21 0 komentarjev

V Sportklubovem studiu v družbi Zlatka Zahovića je bilo ob polčasu in po koncu tekme Lige narodov med Slovenijo in Srbijo povsem drugačno razpoloženje. Legenda slovenskega nogometa je bila po prvih 45 minutah kritična, po tekmi je pohvalila odziv Slovenije, ki se zasluženo vrnila in Srbom preprečila rajanje v Stožicah (2:2).

“Odziv trenerjev, kdorkoli je že bil, je bila res vrhunski. Mislim, da so bile tri stvari ključne. Podvajanje po bokih. Balkovec je skupaj s Sikoškom podvajal levi bok, po odhodu Zajca in prihodu Črnigoja, se se je vse popravilo tudi na desnem boku. Napadali smo globino in začela se je frustracija pri Srbih, odprl se nam je prostor in Slovenci so to izkoristili. Stvari so zelo jasne,” se je po točki proti Srbom smejalo Zahoviću.

“V taktični kulturi, ki so jo igrali v drugem polčasu, so se fantje počutili veliko bolje. Niso bili sami, vedno so se lahko zanesli na pomoč prijatelja. Tako kot v kvizu. Samozavest se dvigne, prostor se odpre, nasprotnik pa je frustriran. Igre ena na ena ni bilo več, Srbi niso več mogli igrati svoje igre. Maribor ni bil slučajno dvakrat v Ligi prvakov,” je nadaljeval.

“Po teh korekcijah v taktičnem smislu, se je vse spremenilo. Slovenija se je povsem zasluženo vrnila. To je Slovenija, le na tak način lahko pride do velikih stvari.”

Pogovor v studiu ob polčasu:

Pred spremembami ob polčasu ni delovalo prav nič. Srbi so uživali ob postavitvi Slovenije, je opozarjal Zahović.

“Srbi popolnoma zasluženo vodijo. Vidi se razlika v kvaliteti, moram pa reči, da nismo zadeli tudi s postavitvijo,” je dejal.

“Smo ekipa, ki si mora pomagati, ki mora podvajati najboljše, v tem sistemu pa se to ne da. Srbi večino akcij odigra ena na ena. Mi jim v tej igri ne moremo parirati. Enostavno so boljši. Če se to ne bo spremenilo, bo velika težava. V tem sistemu Slovenija proti boljšim ekipam ne more igrati. Vse smo naredili, da Srbijo uživajo in tako ne bo šlo naprej,” je še dodal.