Aleksandra Aamodta Kildeja prežemajo črne misli

Zimski športi 1. Feb 202416:11 0 komentarjev
Aleksander Aamodt Kilde
Aleksander Aamodt Kilde. Foto: Profimedia

Aleksander Aamodt Kilde, ki se je pred tremi tedni hudo poškodoval na smuku v Wengnu, je zaradi poškodbe precej zaskrbljen. Norvežan še vedno ne ve, kdaj se bo lahko vrnil na bele strmine, obenem pa se tudi sprašuje, ali bo še lahko smučal na tako visoki ravni kot pred poškodbo.

“Situacija glede moje poškodbe ni jasna. Prepričan sem, da bom okreval, vprašanje je le, koliko časa bo trajalo,” je na današnji virtualni tiskovni konferenci povedal sijajni 31-letni norveški smučar. “Prezgodaj je še, da bi lahko z gotovostjo zatrdil, ali se mi bo uspelo vrniti na isto raven kot prej in ali bom lahko spet zmagoval. Seveda se želim vrniti k temu, kar rad počnem,” je še dodal dobitnik velikega kristalnega globusa iz sezone 2019/20.

Kilde je med padcem, ki se je zgodil v zadnjem ovinku pred ciljem smuka v Wengnu, pri veliki hitrosti trčil v zaščitno ogrado in pri tem dobil globoko ureznino na spodnjem delu noge, izpahnil pa si je tudi ramo.

Trenutno še vedno okreva v Innsbrucku, družbo pa mu dela partnerka in najboljša smučarka na svetu Mikaela Shiffrin, ki se je pretekli teden poškodovala na smuku v italijanski Cortini d’Ampezzo.

A za razliko od Kildeja bi se lahko 28-letna Američan v svetovni pokal morda vrnila že 10. in 11. februarja, ko bo v Andori na sporedu veleslalom in slalom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!